VIDEO Orașul Aiud, înghițit de ape! Imaginile apocaliptice de după viitură

23 iunie 2020 23:08   Național
Ultima actualizare:

Inundațiile au făcut prăpăd în orașul Aiud, unde mai multe gospodării au fost inundate, zeci de mașini au fost avariate, iar străzile s-au transformat în adevărate lacuri. În ultimele ore, pompierii au salvat o familie cu un bebeluș de nouă luni, relatează site-ul local Alba 24.

În Aiud a fost transmis un mesaj prin Ro-Alert privind riscul de inundații înregistrat la nivelul orașului, în special în apropierea Văii Aiudului. În urma furtunilor, orașul a fost aproape complet inundat, iar locuitorii au fost îndemnați să nu folosească podurile, pentru a evita posibile incidente.

15 minute a plouat în cursul nopții, în jurul orei 3.00, însă a fost suficient pentru ca opt străzi să fie inundate aproape complet, iar linia ferată să fie distrusă.

Orașul Aiud, sub ape, după o ploaie torențială din toiul nopții

Ploile torențiale din timpul nopții au dus la viitura puternică produsă marţi dimineaţă, 23 iunie. În unele zone, apa a ajuns la aproape un metru. Chiar în toiul nopții, pompierii din Aiud au fost nevoiți să evacueze dintr-o casă, o familie formată din doi adulți și un copil de 9 luni, potrivit Alba24. 

În total, după inundațiile care au lovit zona Aiud marți dimineață, au fost evacuate 4 persoane. Pompierii militari și echipajul SMURD au transportat un bărbat din Mirăslău spre locul în care îl aștepta o ambulanță sosită în zonă. 

„Astfel de situații se gestionează cu răbdare. Pentru moment vă putem spune că nu au fost înregistrate victime. Începând cu ora 4:00 au fost evacuate mai multe persoane”, a trasmis primăria din Aiud, făcând apel la calm.

Reprezentanții primăriei au spus că IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajuta la scoaterea apei. Operațiunea poate dura 2-3 zile după ce se retrag apele.

Mai multe