VIDEO Piele de găină! Ascultă vocea fabuloasă a lui Dominic Fritz! Ce formație de muzică are primarul Timișoarei

28 septembrie 2020 21:52   Național
Ultima actualizare:

Dominic Fritz (37 de ani), germanul care l-a învins pe Nicolae Robu la primăria Timișoarei, este o sumă de surprize. Puțini știu că în 2013 a pus pe picioare proiectul Timişoara Gospel Project, că are o voce fabuloasă și că mănâncă muzică pe pâine.

Timişoara Gospel Project a început în 2004 sub forma unui workshop. Având experienţa corului din liceu, Dominic Fritz s-a gândit să creeze la Timişoara un cor de gospel alcătuit din copiii instituţionalizaţi, scrie Adevarul.ro. La început, a fost dezamăgit că nu a putut să strângă mai mult de zece persoane, iar concertul s-a ţinut în biserica catolică din cartierul Elisabetin.

„Îmi amintesc şi acum cum au venit oamenii. Ne-am dat întâlnire la repetiţii la ora 10.00. Eu, ca de obicei, eram punctual. Însă, la ora aceea au venit doar trei. Peste o jumătate de oră au mai apărut doi. De abia pe la ora 11 şi ceva au venit mai mulţi, dar nu toţi. Unii s-au scuzat din diferite motive că nu pot ajunge. A fost un mic şoc cultural pentru mine. La început, am fost temător, dar concertul a ieşit foarte bine. Atunci s-a născut Timişoara Gospel Project şi am zis că voi reveni în fiecare an pentru un concert“, a declarat Dominic, într-un interviu pentru Adevărul.

Din biserici, în sălile de spectacol

Pentru primul concert a venit cu pianul de acasă. Pentru că spectacolul a fost un succes, germanul a decis ca şi anul următor să revină şi să facă unul şi mai bun. „A doua oară a ieşit şi mai bine. Totul avea să se dezvolte foarte rapid, nici măcar eu nu mă aşteptam la început să ajungem aici“, continuă Dominic.

Corul a crescut în fiecare an, iar în 2008, Dominic Fritz a decis să mute concertul în Domul Catolic din Piaţa Unirii. La concertul din 2010, corul de gospel creat de Dominic Fritz a înregistrat un succes fulminant, spectatorii stând şi pe jos. Echipa lui Dominic Fritz a decis că e timpul să se mute într-un loc mai mare, astfel că, în 2011, concertul Timişoara Gospel Project a avut loc la Biserica Millenium, cea mai mare biserică catolică din judeţul Timiş. În 2012, Timişoara Gospel Project a ieşit pentru prima dată din biserici şi s-a mutat într-o sală de spectacole, la Sala Capitol din Timişoara.

Alături de Timişoara Gospel Project au venit şi instrumentişti profesionişti, din diferite trupe rock din Timişoara, care, o dată pe an, îşi rup din timpul şi programul lor pentru a cânta cu Dominic şi corul de gospel.

Citește și:

Cine este Dominic Samuel Fritz, neamțul care i-a scos pe timișoreni în stradă dupa 30 de ani

Sărbătoare la Timișoara, în piață. Primarul Nicolae Robu, învins de neamțul Dominic Fritz

Mai multe