VIDEO Șoferul surprins pe contrasens pe autostrada A3 a făcut accident la câteva secunde după ce a fost filmat

22 ianuarie 2021 14:19   Național
Ultima actualizare:

Filmare incredibilă! Șoferul care mergea pe contrasens acum câteva zile, pe autostrada A3, Gilău-Turda, a făcut accident la câteva secunde după ce a fost filmat. Asociația Pro Infrastructură cere implicarea autorităților.

Bărbatul a intrat greșit pe autostrada, între Gilău şi Turda, și a continuat drumul pe banda a doua, chiar dacă de mai multe ori a fost la un pas de accident, scrie alba24.ro.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură se pare că șoferul a făcut accident cu o mașină care circula regulamentar, la câteva secunde după ce a fost filmat.

A menținut sensul de mers pe banda a doua, iar un alt șofer care circula regulamentar l-a ocolit în ultimul moment, evitând un accident cu consecințe grave. La câteva secunde după ce a fost surprins pe filmare, șoferul inconștient a fost implicat într-un accident. Bărbatul a intrat în coliziune frontală cu o altă mașină. Din fericire, nu au fost consecințe grave.

"Pericolul de ciocnire frontală cu consecințe fatale e cu atât mai mare cu cât, după întoarcere, mulți dintre ei aleg să circule pe contrasens pe cea mai rapidă bandă a autostrăzii, că doar ei sunt obișnuiți să circule pe dreapta, adică stânga celor care circulă corect! Și asta nu e tot: ca să scape cât mai repede din această situație, circulă cu viteză mare! Așa s-a întâmplat și în recentul incident din nodul Turda, unde un cetățean a condus câțiva kilometri pe contrasens pe A3 spre Gilău. Câțiva șoferi au reușit să-l evite în ultimul moment, dar în cele din urmă s-a oprit, așa cum era de așteptat, într-o coliziune frontală, din fericire fără consecințe grave", semnalează Asociația Pro infrastructură, pe Facebook.

Mai multe