VIDEO Strigător la cer! Trec pe lângă o gravidă bătută fără să o bage în seamă

26 noiembrie 2014 13:15   Național
Ultima actualizare:

Suferinţa altora ne lasă, deseori, indiferenţi. Nici măcar o femeie gravidă aflată în necaz nu a reuşit să înduioşeze prea mult, după cum arată un experiment social.

O echipă de actori profesionişti, psihologi şi sociologi a demonstrat, în cadrul unui experiment, cât de indiferenţi sunt oamenii de rând la necazul celorlalţi.

Săptămânile trecute, doi actori au simulat un act de violenţă domestică în plină stradă. Cu alte cuvinte, o femeie era agresată şi bruscată de un bărbat, în zone intens circulate. Dezamăgirea specialiştilor a fost mare, deoarece doar un bărbat a reacţionat la ţipetele victimei şi i-a sărit în ajutor. (vezi aici cum a decurs acel experiment).

De data aceasta, femeia agresată era însărcinată în aproape nouă. Ce-i drept, cearta dintre ea şi iubit a atras atenţia mai multor persoane, dar au existat foarte mulţi oameni care au trecut, indiferenţi, pe lângă suferindă. Imaginile de mai jos demonstrează, încă o dată, că, în cazuri grave, cum ar fi răpiri, bătăi sau tâlhării, victimele au puţine şanse să fie ajutate, chiar dacă sunt văzute de zeci, poate chiar sute de trecători.

Mai multe