VIDEO Tupeul se plătește! I-au invitat pe polițiști la grătar și au primit amenzi de 80.000 de lei

3 mai 2020 20:36   Național
Ultima actualizare:

A fost cel mai liniştit 1 Mai din istorie. Fără petreceri la malul mării până la răsăritul soarelui, fără grătare în păduri, fără accidente rutiere mortale după. Dar a fost şi cel mai scump. Pentru că aceia care n-au avut stare în case au luat amenzi usturătoare.

Olt. Petrecerea de 1 Mai cu care mai mulţi tineri din Olt s-au lăudat pe Facebook s-a dovedit deosebit de costisitoare. Nouă persoane cu vârste între 15 şi 36 ani au fost identificate de poliţiştii invitaţi, practic, să-i caute pe petrecăreţi. Şi i-au găsit la Osica de Sus, într-o pădurice de lângă sat. Amenda a fost pe măsura tupeului: 80.000 de lei. De altfel, în ultimele 24 de ore poliţiştii olteni au verificat 1.250 persoane, în această cifră intrând atât persoanele izolate şi carantinate, cât şi persoanele care s-au încumetat să părăsească domiciliul. Doar pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei impuse pe perioada stării de urgenţă au fost aplicate amenzi de peste 250.000 lei. Amenzile aplicate în ultimele 24 de ore depăşesc chiar recordul înregistrat în sâmbăta dinaintea Paştelui, când oltenii încă mai alergau să facă aprovizionarea, şi în prima zi de Paşte. Atunci, în 48 de ore, în Olt s-au aplicat amenzi în valoare totală de 315.000 lei.

Alba. Jandarmii au oprit şi o petrecere a unor tineri din Alba, care s-au adunat pe malul râului Mureş pentru a sărbători ziua de 1 Mai. Şase tineri din Ciumbrud nu au putut să treacă peste „tradiţionalul grătar” de 1 Mai, în ciuda faptului că autorităţile au făcut apel la populaţie să stea în case şi să respecte ordonanţele militare. Trei dintre tineri şi-au aşezat corturile pe malul râului Mureş, între localităţile Pagida şi Ciumbrud, iar la „petrecere” au chemat încă trei prieteni. Nu au apucat să se bucure cum se cuvine, pentru că au fost surprinşi de o patrulă de jandarmi care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Trei dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 2.000 de lei, iar alţi trei cu avertismente, iar în scurt timp aceştia si-au adunat lucrurile şi au plecat spre case. 

Galaţi. Un scandal de proporţii a avut loc sâmbătă seară pe scara unui bloc din municipiul Galaţi unde s-au adunat mai multe persoane. În jurul orei 18.30, doi poliţişti care se aflau în patrulare pe raza Secţiei 4 Poliţie Galaţi au văzut în scara unui bloc din cartierul Micro 40 mai multe persoane adunate şi le-au solicitat să se legitimeze. Un bărbat a refuzat, devenind recalcitrant, sce adevarul.ro. El a ridicat vocea la poliţist, l-a ironizat şi a refuzat să-şi spună numele. A devenit recalcitrant şi a ridicat tonul şi mai mult, moment în care poliţistul a folosit sprayul lacrimogen pentru a-l imobiliza, pulverizându-i-l în ochi.

Bărbatul a fost, ulterior, încătuşat şi dus la secţia de poliţie, unde s-a stabilit că are 32 de ani şi locuieşte la o altă adresă decât cea la care a fost găsit. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanţelor militare şi cu amendă în valoare de 1.500 de lei pentru refuz de legitimare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Mai multe