VIDEO Un român a devenit erou în Italia după ce a salvat un copil

5 septembrie 2013 15:40   Național
Ultima actualizare:

Eroul tulcean din Italia are, la rândul său, un copil de trei ani, şi a impresionat prin reacţia spontană de care a dat dovadă, când a sărit să ajute o fetiţă de origine marocană, implicată într-un accident rutier. La finalul săptămânii trecute, duminică, pe autostrada care leagă Veneţia de Milano, copila a fost lovită de un autoturism şi aruncată pe carosabil. Ion, tulceanul care conducea un TIR, şi-a poziţionat imediat vehiculul astfel încât să o protejeze pe micuţă de alte maşini care treceau prin zonă. Practic, el şi-a transformat TIR-ul într-un „scut" pentru protecţia copilei, notează jurnaliştii de la gazetaromaneasca.com, o publicaţie care prezintă ştiri despre românii din Italia.

Deşi a fost rănită grav, fata este acum în stare stabilă într-un spital din Bergamo şi va supravieţui, au precizat cadrele medicale, citate de presa din Italia. După ce a văzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere, tatăl fetei şi-a exprimat dorinţa de a-l întâlni pe tulceanul Ion Purice, pentru a-i strânge mâna şi pentru a îi mulţumi personal pentru ceea ce a făcut pentru fiica lui.

Italienii s-au mobilizat, iar în trei zile l-au găsit pe român. „Erou? Nu, nu sunt un erou. Pur şi simplu am făcut ceea ce ar fi făcut oricine altcineva în locul meu sau ar trebui să facă", a declarat el prin telefon, dintr-un port din apropiere de Rotterdam.

„Am văzut că şoferul unei maşini accidentate făcea semne, iar pe carosabil se afla o fetiţă. Am acţionat fără să mă gândesc la altceva şi mi-am dat seama că trebuie să improvizez un fel de barieră pentru a proteja copilul. M-am uitat în spate să văd dacă vine vreo maşină şi am pus TIR-ul de-a curmezişul", a povestit el pentru publicaţia Corriere della Sera.

Când la faţa locului a ajuns şi ambulanţa, Ion a cerut permisiunea de a-şi continua drumul, fără să bănuiască faptul că tocmai devenise un erou în ochii italienilor, comentează Corriere della Sera.

Un şofer român, erou naţional în Italia, după ce a salvat viaţa unei fetiţe

Întors cu tirul la sediul companiei pentru care lucrează, românul şi-a cerut scuze pentru întârziere spunând doar că a dat de un accident pe autostradă. Şi-a văzut de treabă, iar a doua zi a plecat în cursă spre Olanda.

„Nu am prejudecăţi despre români. Le ofer de muncă oamenilor serioşi, iar Gion, aşa cum îi spunem noi, este un om serios şi profesionist", a declarat şi şeful său, Renatino Bonato.

Tot mai mulţi italieni cer ca preşedintele italian să îl decoreze pe român.

Mai multe