VIDEO Viorica Dăncilă, comparată cu Regina Maria la un miting electoral

4 noiembrie 2019 21:33   Național
Ultima actualizare:

În timpul unei vizite electorale a fostului premier al României în Focșani, un susținător PSD a ținut să schimbe câteva cuvinte cu Viorica Dăncilă, în discursul său comparând-o pe aceasta cu Regina Maria.

Premierul demis a efectuat duminică, 3 noiembrie, o vizită electorală la Focșani. La intrarea în Catedrala Ortodoxă, Viorica Dăncilă a fost oprită de unul dintre susținătorii săi pentru a-i transmite un mesaj.

„Doamna premier, vă rog să fiţi o noua Regina Maria pentru România, care şi Regina Maria, la timpul ei, a făcut lucruri deosebite pe care şi dumneavoastră sunt ferm convins că le veţi face. Învingeţi zâmbetul mincinos al lui Klaus Iohannis, învingeţi-l pe cel care 5 ani a făcut dintr-o Românie normală o Românie anormală”, a spus bărbatul.

Cel care i-a adresat acest mesaj Vioricăi Dăncilă este avocatul Didi Băjenaru, care are conexiuni în Consiliul Județean Vrancea. Fiind considerat un apropiat al PSD, el a devenit membru în Consiliul de Administrație al CUP, regia de apă la care Consiliul Judeţean este acţionar majoritar, notează adevărul. Bărbatul care a spus că Viorica Dăncilă este „noua Regina Maria” a fost ofițer de miliție Pentru prezența în ședinţele Consiliului de Administraţie, Băjenaru a încasat în 2018 o sumă de peste 43.000 de lei, adică peste 3.500 de lei pe lună.

Potrivit sursei anterior menționate, Didi Băjenaru a fost ofiţer de miliţie până în anul 1975. Mai apoi, a fost consilier juridic la câteva întreprinderi, până în Revoluție. După 1989, el a fost director de administraţie publică la Consiliul Judeţean şi director la Prefectura Vrancea, dar şi jurist la Corpul Gardienior Publici. Începând din 2010, Băjenaru a intrat în avocatură. Adevărul precizează că Didi Băjenaru a condus grupul de manifestanți împotriva Guvernului Boc în ianuarie 2012.

Mai multe