Vindecată de noul coronavirus şi moartă din cauza unei bacterii?

8 octombrie 2020 7:48   Național
Ultima actualizare:

Dramă! Cecilia P., o femeie de 66 de ani, din Breaza, a murit marţi la Spitalul Judeţean din Ploieşti, după ce a fost plimbată cu ambulanţa între patru spitale din Prahova. Infectată cu noul coronavirus, pacienta a luat, cel mai probabil din spital, şi Clostridium Difficile, o bacterie care poate provoca decesul.

Cecilia P. a fost diagnosticată cu COVID-19 pe 12 septembrie, zi în care a şi fost internată la Spitalul Movila din Ploieşti, secţie exterioară de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. A rămas internată 16 zile, perioadă în care a primit tratament adecvat şi suport de oxigen, dar nu s-a impus mutarea la Terapie Intensivă. Pe 28 septembrie, ea a fost externată, cu starea de sănătate ameliorată. Acasă a început recuperarea, iar timp de  o săptămână s-a simţit bine. Starea ei s-a agravat brusc pe 3 octombrie, acuzând du­reri abdominale.

Cecilia a fost transportată la Spitalul Municipal din Câmpina, unde i s-au făcut ecograf şi un set de analize. Rezultatul a scos la iveală prezenţa bacteriei Clostridium Difficile. Femeia n-a rămas internată la Câmpina, pentru că spitalul e suport COVID-19, şi a fost transferată la un spital privat din oraş, care a refuzat internarea pe motiv că nu are specialişti. De la spitalul privat, ea a fost transferată la Spitalul Orăşenesc Băicoi, doar că starea s-a agravat, iar medicul de gardă a solicitat transferul la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

Cecilia a fost consultată în curtea spitalului din Ploieşti şi a fost trimisă din nou la Băicoi, nefiind considerată un caz critic, scrie adevarul.ro. La Băicoi, medicul a constatat că starea de sănătate s-a agravat, iar pacienta avea nevoie de ATI, aşa că a retrimis-o  la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

După tot acest du-te vino, fără să primească ajutor medical, Cecilia P. a murit marţi dimineaţă. Doctorul Sebastian Toma, managerul Spitalului Judeţean din Ploieşti, anunţă că a solicitat un raport. În ceea ce priveşte Clostridium Difficile, medicul Toma a explicat că bacteria poate agrava starea de sănătate a unui bolnav care prezintă şi alte afecţiuni.

Rudele femeii acuză felul în care un pacient aflat în stare critică a fost batjo­corit, fără să i se acorde asistenţa medicală de care avea nevoie.

Mai multe