Vine gerul! Unde vor fi -20 de grade. Când se încălzește

7 februarie 2020 13:02   Național
Ultima actualizare:

Vine gerul! În centrul țării, temperaturile vor scădea până la minus 20 grade Celsius, în această noapte, 7/8 februarie. Și în următoarele nopți vor fi temperaturi extrem de scăzute.

Este ”cod galben” de vânt și viscol la munte, pentru toată ziua de astăzi, 7 februarie.

Temperaturile coboară brusc, așa că ar trebui să ne așteptăm fenomene meteo periculoase, polei și ghețuș.

"Vorbim despre o schimbare în regimul de temperaturi. Urmează o vreme deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Pentru dimineaţa zilelor 7, 8, 9 şi 10 februarie, vorbim de minime în ţară între minus 18 grade Celsius, posibil minus 20 de garde Celsius, până la minus 3 grade Celsius. Cele mai coborâte vor fi în depresiuni din estul Transilvaniei. Vorbim de temperaturi coborâte cu 5  - 6 grade faţă de cele normale pentru această perioadă din calendar", a explicat a declarat la Digi24 directorul ANM Elena Mateescu.

Când se încălzește

Temperaturile vor coborî în toată țara, până pe 10 februarie. În noaptea de 8/9 februarie, vor fi minus 10 grade noaptea și 2 grade în Banat, minus 14 garde noaptea și minus 4 grade în Transilvania, minus 10 grade noaptea și minus 2 grade în Maramureș și Moldova, minus 8 grade noaptea și minus 4 grade în Dobrogea, minus 8 grade noaptea și zero grade ziua în Muntenia și Oltenia, minus 16 grade noaptea și minus 10 grade ziua la munte.

Elena Mateescu a precizat că după 10 februarie temperaturile vor creşte semnificativ de la o zi la alta, ajungând ziua la maxime cuprinse între 7 şi 12 grade Celsius.

Citește și:

Alertă meteo. Azi este ”cod galben” de vânt puternic şi ninsori viscolite la munte

Prognoza meteo. Cum va fi vremea vineri și în zilele următoare

Mai multe