Vîntu: «Nu-mi iau căruciorul să fug peste graniţe!»

21 iunie 2012 16:30   Național
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, ieri, la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) care a judecat cazul. Celălalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare, pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată în 23 mai 2011, în stare de arest, pentru şantaj. Vîntu a mai spus că nu se aştepta la această decizie a instanţei, pe care a catalogat-o ca fiind o bătaie de joc "la adresa actului de justiţie şi a bunului simţ".

"Nu s-a făcut altceva decât să se legifereze tentativa de furt a lui Ghiţă, ajutat de Parchetul General - Kovesi, la instigarea lui Traian Băsescu. Asta e realitatea. Îmi pare rău să constat că nişte judecători s-au făcut părtaşi", a mai spus el, adăugând că nu are cum să nu se supună deciziei instanţei.

"Mă vedeţi pe mine luându-mi căruciorul şi fugind peste graniţe? Este evident că nu am încotro, singura mea posibilitate era să renunţ la a mai lupta cu sistemul ticăloşit generat de domnul Traian Băsescu", a mai spus Vîntu.

Mai multe