Viscolul a lăsat 33 de localități fără curent electric

28 noiembrie 2017 10:49   Național
Ultima actualizare:

A venit iarna la munte, cu frig, vânt nemilos și strat de zăpadă consistent. Vremea nefavorabilă a produs efecte, în ultimele 24 de ore, în zece localităţi din judeţele Braşov, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Prahova, Mureş şi Sibiu. La ora transmiterii acestei ştiri, 33 de localităţi sunt nealimentate cu energie electrică, iar în municipiul Bucureşti echipajele intervin pentru îndepărtarea unui copac care a căzut pe cinci autoturisme, scrie news.ro.

Ora 16.30. Vrancea. Patru sate din localitatea Vintileasca sunt afectate de viscol, primarul localităţii, Georgel Spătaru, declarând că zăpada măsoară circa 40 de centimetri, însă, în unele zone, sunt şi troiene de până la un metru şi jumătate. Potrivit acestuia, în localitate ninge neîntrerupt de luni seară, astfel că stratul de zăpadă măsoară deja 35-40 de centimetri. Din cauza viscolului, dimineaţă (28 noiembrie), circa 300 de gospodării erau fără curent electric. Drumarii au intervenit deja pe toate drumurile naţionale din zona de munte a judeţului. Este vorba de drumurile DN 2 D, DN 2 N, DN 2 R, sectorul Jitia-Vintileasca-Bahnele, DN 2 M, zona localităţii Andreiaşu de Jos, DN 2 L, sectorul Tişiţa- Soveja

Ora 11.30. Mureş: Peste 2.000 de consumatori fără electricitate din cauza vremii nefavorabile

Peste 2.000 de consumatori din cinci localităţi din judeţul Mureş sunt fără energie electrică după ce mai mulţi copaci sau crengi au căzut peste liniile de electricitate, iar trei trenuri de călători au acumulat întârzieri după ce tronsonul feroviar Deda - Topliţa a fost blocat de arbori cazuţi peste calea ferată. Au fost avariate 41 de puncte de transformare, din localitățile Târgu Mureş, Sângiogiu de Mureş, Acăţari, Corunca şi Bozeni. Tronsonul feroviar Deda - Topliţa a fost blocat timp de peste trei ore de arbori cazuţi peste calea ferată, iar trei trenuri de călători au acumulat întârzieri, scrie news.ro.

Ora 10.00. A fost viscol la munte. A nins abundent, iar vântul a suflat cu peste 55 km/h. 33 de localităţi sunt nealimentate cu energie electrică și în mai multe judeţe s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori căzuţi pe căile de transport rutiere sau feroviare.

În urma ploilor abundente, pompierii dâmboviţeni au acţionat pentru evacuarea apei din 2 curţi inundate, iar în judeţul Călăraşi pentru evacuarea apei dintr-o curte. De asemenea, în mai multe judeţe s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori căzuţi pe căile de transport rutiere sau feroviare.

Pe fondul ninsorilor, în judeţul Prahova, pe ruta Târgovişte-Sinaia, autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea a trei autocamioane rămase înzăpezite în zona cotei 1.000. Totodată, în judeţul Dâmboviţa, între cabana Dichiu şi cabana Piatra Arsă, s-a intervenit pentru preluarea a două persoane a căror autovehicul s-a defectat. Acestea au fost transportate în siguranţă de către jandarmii montani la cabana Dichiu.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, marţi dimineaţă, în 33 localităţi din judeţele Buzău, Harghita, Sibiu, Suceava şi Vâlcea se înregistrează avarii, iar echipe tehnice se află în teren pentru remedierea situaţiei.

În urma ploilor abundente, pompierii dâmboviţeni au acţionat pentru evacuarea apei din 2 curţi inundate, iar în judeţul Călăraşi pentru evacuarea apei dintr-o curte.

Dacă luni, era omăt doar la altitudini mari, în această dimineață (28 noiembrie) erau 4 cm la Turnu Măgurele și Giurgiu, 4 cm la Suceava, Târgu Neamț și Roman, 10 cm la Brașov, Făgăraș și Sibiu. La altitudini mari s-au adunat 110 cm la Bâlea Lac, 74 cm la Vârful Omu, 34 cm la Sinaia și Predeal.

La ora 10.00, temperaturile erau scăzute: minus 4 grade la Bistrița, 0 – 4 grade în majoritatea regiunilor și 10 grade în Deltă.

Mai multe