Vizită istorică. Papa Francisc vine în România pe 31 mai

10 ianuarie 2019 16:54   Național
Ultima actualizare:

Suveranul Pontif va veni în România pe 31 mai, la invitația președintelui României, Klaus Iohannis, și a Bisericii Catolice.

Vom avea bucuria de a îl vedea și asculta pe Papa Francisc. Suveranul Pontif va veni în România, pe 31 mai, la invitația președintelui României, Klaus Iohannis, și a Bisericii Catolice.

Programul Papei Francisc în România

Papa Francisc va fi primit la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, apoi va merge la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Patriarhul Daniel. După aceea, cei doi vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului. Suveranul Pontif va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici, potrivit unor surse prezidențiale care au confirmat pentru Q Magazine.

Și Papa Ioan Paul al II-lea a venit la București

Este al doilea papă care vine în țara noastră. Pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea ajungea la Bucureşti. Momentul a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la Marea Schismă din 1054 când un papă a vizitat o ţară preponderent ortodoxă. Potrivit datelor oficiale ale Bisericii Catolice, în România sunt 969.118 credincioși, 649 de preoți, și 925 de preoți diecezani. (Marina Dohi)

Mai multe