Vom avea medicamente în spitale, iar gravidele vor fi supravegheate medical din prima lună

3 iunie 2014 7:01   Național
Ultima actualizare:

Veşti bune pentru români. S-au luat decizii importante, astfel încât oamenii să nu mai stea la cozi la spital sau pe liste de aşteptare pentru internare. O dată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări, situaţia din spitale se va schimba în bine, a spus ministrul sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni, că prin aplicarea prevederilor din pachetele de servicii medicale şi din noul contract-cadru, aşteptarea la cozi în unităţile sanitare şi cumpărarea de medicamente în spitale vor dispărea, informează Mediafax.

„Le garantez pacienţilor că, de la 1 iunie, aceste lucruri se vor modifica. Nu într-o zi, nu peste noapte. Dar, de azi, lucrurile se vor schimba în bine. Se fac paşi importanţi pentru ca lucrurile să fie normale în spitalele din România”, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu, citat de Mediafax.

El a vorbit şi despre monitorizarea gravidei, precizând că în norme s-a prevăzut monitorizarea acesteia din prima lună de sarcină.

„Până în luna a şaptea, este prevăzută câte o consultaţie decontată lunar, în ultimele două luni sunt câte două consultaţii pe lună”, a mai spus ministrul.

Mai multe