Vom plăti cu 2,4% mai puțin la factura finală de energie electrică

31 martie 2016 8:16   Național
Ultima actualizare:

Consumatorii casnici vor putea beneficia, în trimestrul II al acestui an, de o reducere cu aproximativ 2,4% a facturii finale la energia electrică, a anunțat Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Comitetul de reglementare al Autorității a avizat în ședința de miercuri tarifele CPC (Componenta piață concurențială) aplicate de furnizorii de ultimă instanță clienților finali care beneficiază de serviciul universal, valabile în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2016.

„S-a decis reducerea, în medie cu 3,9%, a tarifelor CPC aplicate de furnizorii de ultimă instanță în trimestrul II 2016, față de cele aplicate în trimestrul I 2016. Ca urmare a acestui fapt, estimăm că noile tarife CPC avizate vor conduce la o reducere de aproximativ 2,4% în factura clienților finali care beneficiază de serviciul universal (în principal consumatori casnici)”, se arată într-un comunicat al ANRE.

Consumatorii casnici plătesc, de la 1 ianuarie 2016, cu 3,5% mai puțin la energia electric, deoarece tarifele de distribuție au scăzut cu 12% în medie, în timp ce ponderea certificatelor verzi a crescut de la 35 de lei la 43 de lei, potrivit ANRE.

Mai multe