Vrei să parchezi la intrarea în Herăstrău? Plăteşti 1,5 lei pe oră!

30 mai 2014 21:41   Național
Ultima actualizare:

Ce e frumos durează puţin. Acest dicton e valabil şi în cazul Bulevardului Aviatorilor, recent asfaltat de Primăria Capitalei. Până ieri, această arteră era un paradis al parcărilor gratuite. Acum, bucureştenii care vin în Herăstrău trebuie să plătească 1,5 lei pe oră pentru a-şi lăsa maşinile pe bretelele laterale.

Măsura a fost luată de reprezentanţii Municipalităţii pentru creşterea veniturilor Administraţiei Străzilor prin acest serviciu public.

Panourile informative şi indicatoarele au fost instalate miercuri dimineaţă, iar la prânz, angajaţii Municipalităţii au început să încaseze taxa de parcare.

Toţi şoferii care şi-au parcat maşinile după instalarea panourilor au primit cu răceală noua reglementare.

„Oamenii au fost luaţi pe nepregătite. Toţi ne-au înjurat pe noi, pe superiorii noştri, dar şi pe primarul Oprescu pentru că a pus această taxă.

Chiar dacă nu le-a convenit acest lucru, cei mai mulţi au achitat tariful şi şi-au văzut de drum", ne spune unul dintre taxatorii Municipalităţii.

Unii dintre şoferi n-au fost deloc îngăduitori cu autorităţile şi au ales să protesteze faţă de noua taxă de parcare.

„Aşa e la noi. Numai ştiu cum să ne ia banii. Parcam în fiecare zi aici şi era bine că era gratis. Nu dau, sub nici o formă, aceşti bani. Plec, îmi găsesc alt loc de parcare", ne-a spus Sorin Puţinelu (foto jos), şoferul unei dubiţe, pe care l-am întâlnit ieri.

Reprezentanţii Municipalităţii spun că taxarea parcării în locurile publice e un act de normalitate.

„În urma modernizării celor două bretele, au fost amenajate locuri de parcare pentru care se percepe un tarif de 1,5 lei pe oră.

Nu e un lucru anormal, aşa e peste tot în lume", ne-a aspus Carmen Dincă, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Străzilor.

Click! spune:

Primăria Capitalei gestionează în prezent 5.000 de locuri de parcare pe domeniul public, însă doar 2.000 sunt operaţionale, din cauza deficitului de personal.

Toate aceste puncte de încasare aduc Primăriei Capitalei un venit de 400.000 de lei noi în fiecare lună.

Mai multe