Vrei să scapi de farmece? Trebuie să ajungi la biserica asta din Bucureşti

2 octombrie 2017 12:55   Național
Ultima actualizare:

Sărbătoare mare la Biserica Zlătari din București, care-și serbează hramul la data de 2 octombrie, când se prăznuiesc în calendarul creștin ortodox, Sf. Ciprian și Sf. Muceniță Iustina.

Sute de credincioși s-au așezat la coadă pentru a se ruga la moaștele Sf. Ciprian de la Biserica Zlătari de pe Calea Victoriei din București, scoase afară într-un baldachin cu flori. Pelerinii au stat la coadă peste două ore pentru a se ruga sfântului, cunoscut pentru puterile sale de a dezlega farmece și blesteme.

”Am stat mai bine de două ore la coadă pentru a mă ruga Sfântului Ciprian, atât de iubit, care m-a ajutat ori de câte ori i-am cerut ajutorul. El este sfântul care ne ocrotește de vrăjitorii”, ne-a spus Aurica din București, care a cumpărat iconițe cu sfântul prăznuit azi, pentru a le împărți celor dragi. De sute de ani, Biserica Sfântul Ciprian-Zlătari adăposteşte icoana şi moaştele Sfântului Ciprian (mâna dreaptă a Sfântului), alături de alte odoare religioase de mare preţ, venerate de credincioşi: icoana Mântuitorului Iisus, a Sfântului Ierarh Nicolae şi alţi sfinţi care împodobesc ferestrele cu vitralii. Din partea dreaptă a altarului veghează icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, îmbrăcată în foiţă de argint.

Sf. Ciprian a fost vrăjitor, iar la 2 octombrie, creștinii cinstesc convertirea Sfântului Ciprian la creştinism. Credincioşi din Bucureşti, pelerini din alte zonele ale ţării, dar şi români din Spania şi Italia care-şi petrec concediul pe meleagurile natale vin să se roage, de câte ori au prilejul, la moaștele Sfântului.  Unii îşi caută dragostea pierdută, alţii vor să-şi redobândească sănătatea, să scape de vrăji şi de blesteme.

Mai multe