Vrei să-ţi schimbi caloriferul? Grăbeşte-te!

6 octombrie 2012 13:20   Național
Ultima actualizare:

Te-ai săturat de caloriferul tău vechi şi inestetic? Dacă vrei să-l schimbi, acum e momentul. Imediat vine frigul şi furnizorul de căldură va umple instalaţiile cu apă.

Ai de ales dintr-o gamă vastă de modele, cu dimensiuni, culori şi materiale diferite, în funcţie de buget şi de necesităţi.

Caloriferul a încetat a fi doar un simplu element util şi indispensabil din locuinţa ta, pe care nu ştii cum să-l acoperi mai bine cu perdele şi draperii. Modelele s-au diversificat, astfel încât el poate fi un obiect de decor în sine.

Firma IRSAP distribuie în România cele mai ingenioase modele de calorifere

Calorifer din aluminiu, 423x80x90 mm, putere calorică 85W/element, 279,9 lei, la Hornbach

Caloriferele costă câteva sute de euro

Societatea IRSAP distribuie şi în România calorifere în forme ingenioase şi în culori care se pot asorta oricărui ambient, care se pot agăţa de perete pe verticală. În funcţie de culoare, de lungime, lăţime şi număr de elemenţi, preţurile pornesc de la 60 de euro şi pot ajunge până la peste 700 de euro.

Nici modelele clasice, cu sistem de prindere pe orizontală, nu sunt de neglijat. Aveţi de ales între calorifere de aluminiu, din fontă şi din oţel. Fiecare are plusurile şi minusurile sale. Potrivit reprezentanţilor Hornbach, cele mai durabile sunt cele din fontă.

Calorifer din oţel, compact, 600x1.000 mm, 2.188 W, 329 lei, la Romstal

Calorifer din fontă, 623x96 mm, 85,4 W, 70 lei, la Romstal

Acesta este “caloriferulsteag”. Montat pe verticală, poate deveni un perete despărţitor

Acest calorifer e un obiect de decor în sine

Acumulează un volum de apă mai mare, elemenţii se corodează mai greu şi au cea mai mare eficienţă termică pe metru pătrat de radiator. Dezavantajele lor: sunt mai grele, trebuie vopsite regulat şi nu au un aspect foarte plăcut.

Caloriferele din oţel şi din aluminiu arată mai bine, dar au o durată de viaţă mai mică. Reprezentanţii Hornbach ne mai spun că cele din aluminiu dau mai multă căldură decât cele din oţel, dar sunt mai puţin rezistente la şocuri.

Mai multe