Vreme rece în toată ţara. Cum va fi în weekend

6 octombrie 2016 15:29   Național
Ultima actualizare:

Temperaturile extrem de mici au pus stăpânire pe întreaga ţară. S-au înregistrat şi minus 7 grade Celsius, iar meteorologii spun că vom avea parte de vreme rece până la sfârșitul săptămânii.

La Miercurea Ciuc s-a înregistrat -4 grade. De asemenea, Capitala s-a aflat la doar un grad de pragul de îngheț. În plus, în vestul, centrul și nordul ţării va ploua abundent.

Ninge la munte la peste 2000 de metri altitudine, iar stratul de zapădă a depășit 15 centimetri. Zeci de șoferi au fost întorşi din drum pe Transalpina, iar porţiunea de drum dintre staţiunea Rânca şi Obârşia Lotrului a fost închisă.

Şi la Bâlea Lac a nins abundent, iar turiştii au fost luaţi prin surprindere, informează Antena3.ro.

Meteorologii avertizează că va mai ninge şi în zilele următoare.

Vineri, deşi valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în vest, nord şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în Dealurile de Vest şi 20 de grade, izolat în sud-est (zona de deal aparţinând părţii de sud a Moldovei).

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua, ziua în local în nord-vestul şi nordul ţării şi numai izolat în rest, iar spre seară şi noaptea pe arii extinse în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, local în Moldova, pe spaţii mici în Transilvania şi izolat în restul teritoriului. În special în sud-est se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, de peste 25...30 l/mp. La munte, ziua vor predomina ninsorile, iar noaptea vor fi precipitaţii mixte, ce se pot semnala trecător şi în orele dimineţii, în zonele mai joase de relief din nord şi nord-vest.

Potrivit România TV, vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări temporare la munte, iar în a doua parte a intervalului şi în regiunile extracarpatice.

În Bucureşti, vineri, valorile termice, deşi în crestere uşoară faţă de intervalul anterior, se vor menţine mai mici fată de cele normale pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 17...18 grade. Cerul va avea înnorări, mai accentuate seara si noaptea, când temporar ploua. Vântul se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului.

Sâmbătă, valorile termice se vor situa sub cele climatologic normale pentru această perioadă, în toate regiunile. În cursul zilei, cerul va avea înnorări temporare si va ploua, local în estul extrem al ţării şi izolat în rest. La munte, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Noaptea, cerul va deveni variabil. Mai ales în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări în estul şi în sud-vestul teritoriului, precum şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în estul Transilvaniei şi 17 grade, izolat, în regiunile sudice.

În Capitală, valorile termice vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă: maxima va fi de 16...17 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul şi nord-estul ţării, iar spre sfârşitul intervalului şi în vest şi sud-vest, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în depresiuni şi 18 grade în sud-sud-estul ţării. La sfârşitul intervalului, pe arii restrânse, în special nord-vest şi centru se va produce brumă.

La începutul săptămânii viitoaer, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului. Temporar vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor.

Mai multe