Vremea în weekend. Când a fost cea mai călduroasă zi de octombrie

26 octombrie 2018 14:03   Național
Ultima actualizare:

După două zile extrem de friguroase, în țara noastră intră un ciclon cu aer cald, venit din nordul Africii. Vor fi temperaturi ca în toiul verii, de 25 -26 de grade. Totuși, când a fost cea mai călduroasă zi de octombrie?

Parcă vine vara! Am dârdâit două zile și două nopți, iar acum trebuie să luam din nou haine subțiri. Valul de aer rece a fost împins spre nordul continentului de un ciclon tropical, venit din nordul Africii. De la o zi, la alta, va fi mult mai cald decât ar fi firesc pentru sfârșitul lunii octombrie.

Meteorologii ANM au prognozat pentru acest weekend temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal, 25 -26 de grade în aproape toată țara, posibil și 27 de grade. Precipitații vor fi extrem de puține, abia luni, în vestul țării.

Când a fost cea mai călduroasă zi de octombrie

Cea mai ridicată valoare din istorie a fost înregistrată în luna octombrie 1952. Atunci, termometrele au indicat 39 de grade, la stația meteo de la Armășești, Ialomița.

În schimb, cea mai scăzută temperatură din luna octombrie a fost în 1988, când s-au înregistrat minus 21,3 grade la Întorsura Buzăului.

Mai multe