Vremea rea face victime. Un adolescent din Bistrița a fost ucis de trăsnet

26 mai 2015 9:46   Național
Ultima actualizare:

Un băiat de 15 ani a murit, luni seară, după ce a fost lovit de un fulger. Adolescentul se întorcea cu vacile de la câmp și a fost surprins de o vijelie puternică, în satul Dipșa. Oamenii din sat au văzut cum băiatul a fost lovit în cap de fulger și a căzut la pământ ca secerat.

O furtună iscată din senin în localitatea Dipșa din județul Bistrița-Năsăud i-a fost fatală unui tânăr de 15 ani. Băiatul se afla pe câmp cu vacile, când s-a pornit vijelia. Martorii au povestit că adolescentul n-a luat în seamă capriciile vremii și s-a întors după o vacă rătăcită. În acel moment el a fost lovit în cap de fulger și a căzut la pământ ca secerat, informează stiri.tvr.ro. Oamenii din sat spun că băiatul purta un obiect metalic prins de șapcă, posibil telefonul mobil, care a funcționat ca și conductor de electricitate. În ciuda intervenției salvatorilor SMURD, băiatul nu a putut fi salvat. El era elev în clasa a IX-a la Liceul agricol din Bistrița.

Vremea rea a făcut prăpăd și în Satu Mare, unde grindina și ploaia au făcut râuri de gheață pe străzi. Gheața a distrus culturile, iar vântulputernic a culcat la pământ copacii. Grindină a fost semnalată și în județeul maramureș, în localitățile Satulung, Șomcuța Mare, Buciumi și Valea Chioarului.

Mai multe