Zeci de călători evacuaţi, după ce un tren Regio a luat foc

11 iunie 2015 10:50   Național
Ultima actualizare:

Zeci de călători au fost evacuaţi, joi dimineaţă, dintr-un tren Regio, care circula pe ruta Bucureşti Obor - Feteşti, după ce, în dreptul localităţii Bogdana, din judeţul Călăraşi, a izbucnit un incendiu la al doilea vagon al garniturii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, a declarat pentru Mediafax că, joi, în jurul orei 9.25, pompierii de la Secţia Dragalina au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea incendiului izbucnit într-un vagon al unui tren, în zona localităţii Bogdana, comuna Dragalina.

La locul incendiului au fost trimise două autospeciale cu apă şí spumă, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului.

Ovidiu Tătăranu a precizat că în urma incendiului nu au fost înregistrate victime, iar vagonul care a fost afectat de incendiu a fost decuplat de la garnitura de tren.

Totodată, CFR Călători precizează, într-un comunicat de presă, că incendiul s-a produs la al doilea vagon al trenului Regio 8011 București Obor - Fetești, care are în compunere cinci vagoane, între staţiile Dor Mărunt și Dragoș Vodă (secția Lehliu – Ciulnița).

Potrivit aceleiaşi surse, nici unul dintre cei aproximativ 80 de călători nu a fost rănit, aceștia urmând a-şi continua călătoria cu un tren suplimentar.

În acest moment, pe relaţia Lehliu - Ciulnița nu se înregistrează alte întârzieri în grafic.

O comisie de cercetare va face demersurile necesare pentru elucidarea circumstanţelor în care s-a produs incidentul.

Mai multe