Zeci de mii de cărţi de colorat contrafăcute, descoperite în Portul Constanța

21 ianuarie 2015 12:45   Național
Ultima actualizare:

Până și cărțile pentru prichindei sunt falsificate. Polițiștii și vameșii din Portul Constanța au descoperit 25.000 de cărți de colorat contrafăcute.

Aproximativ 25.000 de cărţi de colorat contrafăcute, cu o valoare de piață care s-ar fi ridicat la 1,3 milioane de lei dacă ar fi fost comercializate la prețul produselor originale, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră și vameșii din Portul Constanţa Sud – Agigea, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, vameșii și poliţiştii de frontieră au verificat, marți, la rampa din Portul Constanţa Sud - Agigea, un container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

Au fost  descoperite 25.000 cărţi de colorat pentru copii şi 550 de abţibilduri, toate contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ 1.277.000 de lei dacă ar fi fost comercializate la prețul produselor originale.

Administratorul firmei importatoare, un cetăţean chinez cu reşedinţa în Bucureşti, s-a ales cu dosar penal, iar marfa a fost confiscată.

Mai multe