Zeci de români morți de coronavirus au fost diagnosticați abia în ziua decesului sau după câteva zile
Apar informații uluitoare despre modul în care s-a făcut diagnosticarea persoanelor care au murit din cauza coronavirusului. Unele victime au fost confirmate pozitiv abia în ziua decesului, altele, multi mai multe, abia la câteva zile după ce și-au pierdut viața. Cele mai multe decese au fost înregistrate la Suceava, iar pe locurile următoare se află Hunedoara, Ialomița și Arad.
O situație îngrijorătoare reiese din rapoartele transmise de Grupul de Comunicare Strategică cu privire la decesele provocate de virusul periculos. Pentru mai mult de jumătate dintre victimele coronavirusului era prea târziu când a venit diagnosticul.
Un număr de 42 de români uciși de coronavirus au fost confirmați cu infecția a doua zi sau la câteva zile după deces, 20 au fost confirmați în ziua decesului, iar în cazul a 8 decese, autoritățile nu au furnizat informații oficiale privind data confirmării infecției COVID-19. Practic, doar 46 dintre cele 116 victime din România au fost confirmate cu virusul înainte de ziua decesului, dacă scădem cifrele de mai sus din totalul de 116 decese cauzate de virus în țara noastră, raportate până acum, scrie Hotnews.ro.
În cazul românilor confirmați cu coronavirus după ziua decesului (42 în total), cei mai mulți au fost în județul Suceava (21 de cazuri), urmat de Hunedoara (8 cazuri), Ialomița (4 cazuri) și Arad (3 cazuri).
Pacienții de la Suceava care au fost confirmați cu coronavirus la cateva zile după deces
- un bărbat de 59 de ani (decesul nr. 9),-un barbat de 34 de ani (decesul nr. 41)- decesele numărul 53 -65 din România, anunțate simultan în seara zilei de 30 martie. Toate cele 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani au fost internate în Spitalul Judetean de Urgență Suceava, în mai multe secții, după cum urmează: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.- un bărbat de 62 de ani (decesul nr. 73)- o femeie de 69 de ani (decesul 74).-un bărbat de 68 de ani (decesul 75)- o femeie de 64 de ani (decesul 78)- un bărbat de 34 de ani (decesul nr 113)- un bărbat de 71 de ani (decesul nr. 114)
Referitor la românii confirmați cu coronavirus în ziua decesului, cei mai mulți au fost tot în județul Suceava (6 cazuri), urmat de Arad (5 cazuri), Bistrița Năsăud (3 cazuri) și Spitalul Universitar din București (3 cazuri).Pentru 8 cazuri, autoritățile nu au prezentat data confirmării infecției. Este vorba despre o femeie de 64 de ani din Suceava (cazul al 11-lea), un bărbat de 74 de ani din Ialomița (al 12-lea deces), o femeie de 72 de ani din caraș-Severin (al 13-lea deces), un bărbat de 81 de ani din București (al 25-lea deces), o femeie de 71 de ani din Arad (decesul 27), un bărbat de 65 de ani din judeșul Arad (decesul nr. 31), un bărbat de 67 de ani din județul Constanța (decesul nr. 32) și un bărbat de 43 de ani din Suceava, operat la București (decesul 33).
Până vineri dimineața, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 116 decese din cauza coronavirusului. Cele mai multe aveau peste 60 de ani și prezentau comorbidități. Totodată, numărul infecțiilor la nivel național este de 2.700.
Citește și:
LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Bilanțul deceselor a ajuns la 116. Nouă cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan, infectate
Ministrul Sănătății: Dezastrul de la Suceava s-ar putea repeta la Arad dacă nu se iau măsuri