«Nazistul Mazăre», cercetat din nou la Constanţa - VIDEO
Potrivit primarului Constanţei, la Parchet au fost înregistrate două plângeri în urma acelei defilări de modă.
“Doi cetăţeni se spune că mi-au făcut plângere la Parchet. Unul pe internet, şi nu a putut fi identificat, şi un al doilea, care susţine că este reprezentantul a 40 de oraşe libere din România, un cetăţean din Timişoara, mi-a făcut o plângere. Ulterior nu a mai putut fi contactat de către organele statului întrucât a suferit un by-pass - Dumnezeu e sus şi vede - şi nu a mai dat nicio declaraţie", a declarat Mazăre.
"NUP (neînceperea urmăririi penale, n.r) s-a dat în luna ianuarie, la mijlocul lui ianuarie s-a schimbat procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi a fost numită cu delegare doamna Adina Florea pentru şase luni de zile”, a precizat Mazăre.
Vor «să-l facă pe Mazăre»
Cum primarul Constanţei susţine că cercetarea sa este de fapt o comandă politică, au urmat atacurile la noul procuror şef. Edilul Constanţei susţine că procurorul Adina Florea a fost numită "pentru că şi-a asumat promisiunea, aşa cum au făcut şi alţii înainte, că o să-l facă pe Mazăre, mai exact că o să-l bage în puşcărie".
"Şi urmarea a fost că dosarul şi verdictul de NUP a fost infirmat, s-a redeschis dosarul şi vajnica procuroare luptătoare pentru dreptate a dat şi câteva obiective care trebuie urmărite”, a afirmat Mazăre.
Potrivit acestuia, s-a cerut crearea unei comisii rogatorii care să constatare dacă Israelul a fost sau nu ofensat de prezentarea de modă în care el a apărut îmbrăcat în uniformă de ofiţer nazist.
“Ca să faci o comisie rogatorie la un asemenea nivel pentru asemenea tâmpenie statul cheltuieşte bani mulţi de tot, în condiţiile în care oficialii israelieni au declarat clar că nu au nicio pretenţie, nu au depus nicio plângere, nu-i nici o problemă“, a mai susţinut Mazăre.
Defilarea care a scandalizat opina publică a avut loc în luna iulie a anului trecut. Mazăre şi-a explicat gestul prin faptul că a fost inspirat de filmul "Operaţiunea Walkirie", unde personaj principal este, potrivit primarului Constanţei, un ofiţer german care voia "să scape ţara de un dictator nebun".