«Ne-am îndrăgostit la concertul ei»

15 iulie 2010 18:00   Actualitate
Ultima actualizare:

S-au văzut, s-au plăcut şi tot ce a mai rămas de făcut a fost să fie împreună. Claudia şi Augustin Leahu din Timişoara s-au cunoscut în urmă cu aproape 14 ani la un concert al Mădălinei Manole.

Ambii erau fani înfocaţi ai interpretei şi s-au văzut atunci când i-au cerut Mădălinei să facă poze împreună.

"Era pe 6 septembrie 1996, la un festival unde urca pe scenă şi Mădălina Manole. Eu lucram la o televiziune locală şi filmam concertul, iar după aceea am coborât în subsolul Operei ca să îi luăm interviu Mădălinei. Atunci a venit şi Claudia, actuala mea soţie, care a rugat-o pe artistă să facă poze cu ea", îşi aminteşte Augustin.

El a încercat să intre în vorbă Claudia, sub pretextul că, dacă doreşte, îi poate face el o poză cu artista. Prima scânteie de dragoste dintre Claudia şi Augustin s-a produs chiar sub ochii Mădălinei Manole, iar cei doi se pot lăuda cu faptul că au reuşit să imortalizeze acel moment, tot datorită vedetei care le-a unit, de fapt, destinele.

"După câteva zile au sosit pozele şi m-am dus să i le duc Claudiei. Pot spune că a fost dragoste la prima vedere. Prezenţa Mădălinei acolo ne-a unit, m-a facut să întorc capul, să o remarc, să o văd. Odată ce i-am dus pozele ne-am şi împrietenit", mai spune Augustin.

Cei doi au fost şocaţi la aflarea veştii că vedeta lor preferată s-a sinucis, şi au promis că, în fiecare an, pe 14 iulie, îi vor aduce un omagiu acesteia.

Nu a vrut să cânte «Fată dragă»

Sorin Danciu a scris o carte-interviu despre viaţa artistei

Profesorul Sorin Danciu a publicat, în anul 2004, „Mă cheamă Mădălina", o carte-interviu despre viaţa cântăreţei, dar şi despre căsătoria cu regretatul Şerban Georgescu. Click! vă prezintă imaginea surprinsă de Sorin Danciu, o Mădălina Manole sinceră, vorbind despre bucuriile şi despre neîmplinirile vieţii ei.

Despre Adrian Păunescu şi „Cenaclul Flacăra"

„În liceu, la cenaclul judeţului, am cunoscut-o pe Ştefania Ghiţă. Ea era deja membră a cenaclului, cânta la flaut. Aici ne-am împrietenit şi am format acest duet de muzică folk, cu care ne-am prezentat şi la Păunescu. Ne-am spus că trebuie să existe o cale să ajungem la el şi să ne asculte, mai ales că noi am fost primele care au pus pe muzică poezia «Iertările» a lui Păunescu. L-am fascinat! Două strofe am cântat şi a zis: «Da, intraţi în spectacol!»."

Cum s-a născut „Fată dragă"

„A fost scrisă această piesă în urma unei inspiraţii de moment. A fost dată la text regretatului Aurel Felea, iar lui Felea i-a venit inspiraţia să pună capul de refren «Fată dragă, nu fi tristă». Am fost foarte nedumerită că piesa aceasta părea a nu putea fi cântată de mine, fiindcă o fată nu poate cânta unei fete. Dar Aurel Felea a spus clar: «Nici vorbă, eu am gândit-o pentru duduia Mădălina - ea cântă unei fete triste şi o sfătuieşte»."

Despre piesele preferate

"Să nu mă întrebi de ce, pentru că nu-ţi răspund. Piesele triste! «Şi vei pleca», «Tu n-ai avut curaj», «Nici nu mai cred că te-am iubit». Încerc să-ţi dau un răspuns, pe jumătate răspuns, pentru că ne întoarcem la acel motto: «a iubi înseamnă a suferi», şi pentru că cine iubeşte cu adevărat, e clar că şi suferă, şi pentru că şi eu sunt o fiinţă care am iubit sau iubeşte cu adevărat, şi eu am suferit şi sufăr».

Şerban Georgescu i-a dat numele de scenă

Sorin Danciu: De când erai Mădălina Manole?Mădălina Manole: De la prima apriţie publică, de la urcarea pe scenă, la Sala Polivalentă, prezentată de Octavian Ursulescu.S.D.: Numele de „Mădălina" l-a dat Şerban?M.M.: Împreună ne-am gândit.S.D.: De ce nu a rămas Magdalena?Şerban Georgescu: Pentru că era celebra zicală lăutărească „Magdalena, spune drept, cine te-a muşcat de piept?"!M.M.: Aşa am hotărît că numele de scenă cel mai potrivit este Mădălina.

Citeşte mâine ce spunea vedeta despre dorinţa de a avea un copil.

Mai multe