Ne-au vândut cu 50 de lei piatra cubică de pe bulevard

18 august 2010 18:57   Actualitate
Ultima actualizare:

Capitala este oraşul tuturor posibilităţilor. Orice-ţi pofteşte inimioara poţi avea, dacă sari cu banul. Am vrut un portbagaj plin cu piatră cubică, l-am avut. Pentru numai 50 de lei, pavelele-monument scoase de pe Bd. Constantin Prezan au ajuns în maşina noastră.

Sute de tone de piatră cubică se scot, zilnic, de pe principalele artere ale Bucureştiului. Au fost puse în anii '60, au rezistat 50 de ani sub roţile autovehiculelor, iar acum sunt înlocuite cu asfalt. Bătrânele pietre sunt încărcate în basculante şi duse la depozitul Administraţiei Străzilor.

De aici ar trebui să ajungă din nou pe străzi, mai exact în Centrul Istoric. Traseul lor nu este, însă, bătut în cuie. Dacă ai bani, oricând, pot ajunge în curtea ta.

„Vrem să cumpărăm pietre ca să ne pavăm grădina. Plătim oricât", i-am spus unuia dintre muncitori, marţi după-amiază. Ochii i-au licărit, dar nu a avut curajul să facă tranzacţia.

Ora 23.50- Am tratat cu un muncitor tranzacţia. Ne-a spus unde să parcăm maşina ca să nu fim văzuţi

„Veniţi la noapte, când nu mai e nimeni pe stradă şi se face", ne-a spus bărbatul. După miezul nopţii eram pe Bd. Constantin Prezan. Piatra cubică era scoasă din carosabil şi îşi aştepta cumpărătorii.

„Trageţi maşina la întuneric. Câtă piatră vreţi? Asta v-ajunge? Dar să ştiţi că vă costă ceva, fără 50 de lei nu o dau", ne-a avertizat un tinerel. Am bătut palma.

Ora 00.15- Am bătut palma, iar muncitorii au început să care pietrele în maşină

Trei muncitori s-au oprit din lucru şi au început să ne încarce portbagajul. Pietrele au rămas în maşină până ieri când au fost duse la depozitul Administraţiei Străzilor. Sperăm ca de data aceasta pavelele-monument să nu se mai „rătăcească" şi să ajungă acolo unde primarul Sorin Oprescu şi-a propus: în Centrul Istoric.

Ora 00.25- Portbagajul autoturismului a fost burduşit cu pavelele-monument

Muncitorii vor fi concediaţi

Bogdan Antonie, inginer Tehnologica Radion, ne-a spus că muncitorii în cauză vor rămâne fără loc de muncă.

„Mă deranjează foarte tare acest incident, mai ales că le-am cerut, de nenumărate ori, să nu cedeze tentaţiei. De pe şantierul acesta nu a dispărut nici un fir de aţă, până acum. E o scăpare, care va fi pedepsită cu desfacerea contractului de muncă. Vă mărturisesc că au venit o sumedenie de oameni care au vrut să cumpere piatră de aici, dar i-am refuzat pe toţi.”

A doua zi, am descărcat pietrele la poarta Administraţiei Străzilor

Mai multe