«Nea Jean lăsa cel mai gras bacşiş»

28 mai 2010 18:17   Actualitate
Ultima actualizare:

Înainte de Revoluţie, în drumul său către litoral, Jean Constantin făcea des popasuri la „Privighetoarea“, cel mai renumit restaurant din Slobozia acelor vremuri.

De popasurile lui Jean Constantin la restaurantul din Slobozia îşi aminteşte Gheorghe Craiţar, unul dintre ospătarii care l-au servit pe regretatul actor.

Artistul era înnebunit după mâncarea tradiţională pregătită în bucătăria restaurantului din Slobozia.

„Îi plăceau tare mult sarmalele, fasolea cu ciolan şi afumăturile. De băut nu bea decât câte un pahar - două de vin. Numai roşu cerea de fiecare dată când oprea la noi", a adaugat ospătarul care l-a servit pe Jean Constantin.

Pe lângă faptul că aducea veselie în local, Jean Constantin era unul din acei clienţi care lăsa bacşiş bun. „Niciodată nu a plecat fără să lase ceva şi pentru ospătari. Era foarte generos", îşi mai aminteşte Gheor­­ghe Craiţar.

Jean Constantin, înmormântat cu fanfară

O mare de oameni a ieşit vineri pe străzile Constanţei pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Jean Constantin. Fanfara a însoţit cortegiul până la cimitir.

Corpul neînsufleţit al actorului a fost depus, joi după-amiază, în foaierul Teatrului Fantasio. Un adevărat pelerinaj a avut loc la căpătâiul actorului.

Uşile teatrului nu au fost închise deoarece toată noaptea oameni simpli şi prieteni au venit să aprindă o lumânare şi să depună o floare lângă coşciug.

Dimineaţă, chiar şi treptele teatrului erau pline de flori. Catafalcul a fost scos din teatru la prânz în ropote de aplauze, iar circulaţia a fost oprită în centrul oraşului.

Mai citeşte:

Jean Constantin, condus pe ultimul drum - VIDEO

Florin Piersic a cântat în lacrimi pentru Jean Constantin - VIDEO

Jean Constantin a murit cu zâmbetul pe buze

Zeci de vedete au sosit la Constanţa să-şi ia rămas bun de la Jean Constantin

Mihai Morar şi-a luat rămas bun de la Jean Constantin - VIDEO

Mai multe