Nepotul actorului Ştefan Sileanu, răpit din curtea vecinilor

29 iunie 2013 15:05   Actualitate
Ultima actualizare:

Marele actor Ştefan Sileanu trece printr-o situaţie grea pentru orice părinte. În primăvară, nepotul său în vârstă de cinci ani a fost răpit din curtea unor vecini. Un bărbat a coborât dintr-o maşină, a luat băiatul şi dus a fost. Cel care a pus la cale tot acest scenariu demn de filmele poliţiste este chiar ginerele său, care locuieşte în Suedia.

O femeie frumoasă, inteligentă şi dintr-o familie bună, Ana Maria Sileanu (34 de ani), fiica actorului Ştefan Sileanu, avea toate atuurile pentru a-şi găsi un partener pe măsură.

Norocul părea că i-a surâs tinerei actriţe în urmă cu nouă ani, când a cunoscut un medic de origine română stabilit în Suedia. Dragostea lor a fost încununată de un mariaj din care au rezultat doi băieţi. Lucrurile au luat, însă, o întorsătură neaşteptată în urmă cu un an. Într-o zi, soţul ei a anunţat-o că vrea să renunţe la cariera de medic şi la viaţa de familie liniştită pe care o aveau şi să se mute cu toţii într-o comunitate de hippioţi.

"La un moment dat, a devenit vegan. Îmi forţa copiii să nu mai mănânce carne. Eu îi duceam la diferite restaurante şi la dădeam acolo ce nu aveau acasă: carne. Nu poţi priva un copil de proteine animale", ne-a povestit Ana Maria Sileanu. Speriată de perspectiva de a-şi creşte copiii într-un mediu total diferit de cel în care-i obişnuise, în toamna anului trecut, s-a întors în România. A reuşit să-l ia cu ea doar pe fiul cel mare, Andreas (5 ani).

Ana Maria Sileanu (34 de ani), fiica actorului

"Cel mic, Arthur, care are 3 ani, a rămas în Suedia deorece tatăl lui i-a luat paşaportul", ne-a explicat actriţa. Ajunsă în ţară, primul ei gând a fost de a-şi proteja copiii. A introdus divorţ, dar după şase luni de aşteptare chinuitoare, instanţa a decis că nu este în competenţa justiţiei române să judece dosarul. "Îndeplineam toate condiţiile, dar mai am o şansă: apelul", ne-a spus ea.

În paralel, a depus cerere de ordonanţă prezidenţială la Judecătoria Sectorului 1 pentru a-l putea aduce de urgenţă în România pe fiul cel mic. În urmă cu două luni, Ana a avut parte, însă, de cea mai traumatizantă experienţă de când e mamă. Topită de dorul după Arthur, Ana Maria l-a pierdut şi pe Andreas. În timp ce se juca în curtea unor vecini, micuţul a dispărut.

"Bunicul lui patern a venit, l-a luat, l-a băgat într-o maşină, în care se afla şi soţul meu, şi l-au dus în Suedia. Noi aveam custodie comună, dar l-au trecut graniţa cu paşaportaul fiului cel mic, cel al lui Andreas fiind la mine. Am deschis proces penal împotriva lui, dar şi a soţului meu, pentru fals, uz de fals şi trecere frauduloasă a frontierei. Dosarul se află la IPJ Ilfov, dar de două luni stă pe loc", ne-a mai spus actriţa, care se simte legată de mâini şi de picioare, în condiţiile în care procesul trenează.

Mai multe