Nepotul regelui şi-a tras un glonţ în picior

11 aprilie 2012 14:40   Actualitate
Ultima actualizare:

Familia regală spaniolă, lovită de ghinion. Nepotul cel mare al regelui Juan Carlos, Felipe Juan Froilan, în vârstă de 13 ani, s-a împuşcat în picior, luni, în timp ce se antrena la tir împreună cu tatăl său.

Accidentul s-a produs în timp ce micuţul Felipe Juan Froilan se afla în reşedinţa tatălui său, Jaime de Marichalar, care este divorţat de 3 ani şi jumătate de mama copilului, infanta Elena, fiica cea mare a regelui Spaniei.

Copilul şi-a tras din greşeală un glonţ în piciorul drept cu o puşcă de vânătoare de calibru 36. El a fost dus de urgenţă la clinica din Soria, după care a fost transferat la un spital din Madrid. Mama, Elena, şi bunica, regina Sofia, l-au vegheat la căpătâi, spunând că a fost "o prostioară" şi că "probleme de acest fel fac toţi copiii".

Numai că întâmplarea a provocat scandal, deoarece în Spania este interzis ca minorii să aibă acces la arme de foc. Din această cauză, tatăl lui riscă o amendă de 6.000 de euro (circa 26.000 lei).

Întâmplarea a reamintit şi un alt episod tragic din viaţa familiei regale spaniole. În urmă cu 56 de ani, regele Juan Carlos (care la acea vreme avea 18 ani) s-a jucat cu un pistol care s-a descărcat accidental şi l-a ucis pe fratele lui, Alfonso, de 14 ani.

Mai multe