Nicoleta Amurăriţei: «Dacă Adrian îşi lua pastilele, nu o ucidea pe Ştefania»

24 mai 2010 17:33   Actualitate
Ultima actualizare:

Adrian Amurăriţei (15 ani), tânărul din localitatea Ştiubieni (Botoşani) care, duminică, a înjunghiat mortal o fetiţă de 10 ani, va fi examinat psihiatric.

Până acum procurorii n-au reuşit să-l audieze, pentru că băiatul este bolnav psihic şi trebuie cercetat în prezenţa părinţilor.

Testarea psihiatrică va arăta dacă el a avut sau nu discernământ când a înjunghiat-o pe Ştefania Bălan, fetiţa care a murit în drum spre biserică, sub privirile neputincioase ale fratelui de 12 ani. Până acum, Adrian a fost internat în repetate rânduri la Psihiatrie.

Ultima oară băiatul a ajuns la spital pentru tentativă de suicid şi a fost externat în ianuarie, sub semnătura mamei. Aceasta le-a spus medicilor că, pe răspunderea ei, băiatul îşi va lua regulat tratamentul.

Nicoleta Amurăriţei, mama criminalului, spune că doar în acea dimineaţă băiatul a uitat să-şi ia medicamentele.

„Aparent fără niciun fel de motiv, băiatul a înjunghiat-o pe fetiţă. A folosit un briceag pe care îl purta tot timpul asupra lui", a spus procurorul Simion Aurel.

Fratele Ştefaniei, care a asistat la crimă, e în stare de şoc. „Nu mai vorbeşte cu noi şi e foarte speriat. E palid la faţă şi plânge când aude numele Ştefaniei", a spus Tudor Balan, tatăl fetiţei ucise.

Mai multe