"Nimic nu trăda intenţiile sale", mărturia fratelui criminalului din Las Vegas

3 octombrie 2017 7:26   Actualitate
Ultima actualizare:

Fratele criminalului din Las Vegas, care a ucis 59 de oameni şi a rănit alţi 527 în Las Vegas, în timpul unui concert, este uimit de gestul pe care l-a făcut acesta. La auzul veştilor potrivit cărora fratele său a fost cel care a împuşcat oamenii a rămas consternat şi nu şi-a putut explica ce l-a determinat să comită o asemenea atrocitate.

Fratele atacatorului din Las Vegas a declarat că autorul faptei era un “om obişnuit care şi-a pierdut cumpătul” înainte de a săvârşi cea mai gravă ucidere în masă, prin împuşcare, din istoria Statelor Unite ale Americii. „ Era doar un om care trăia în Mesquite ...îi plăcea să conducă şi să joace în cazinouri. Ah, şi iubea mâncarea mexicană.  Nu ne putem imagina de ce a făcut asta. E ca şi cum un asteroid a căzut din cer asupra noastră. Nu avem idee. Suntem îngroziţi. Condoleanţe familiilor victimelor”, a spus Eric, stăpânindu-şi cu greu lacrimile.

Într-un interviu acordat publicaţiei Daily Mail, Eric Paddock a afirmat că „ ceva sigur s-a întâmplat” atunci când Stephen a decis să ucidă cu sânge rece.  A adăugat că nu era nimic care să dea de bănuit că Stephen ar fi făcut un asemenea gest ţinând cont că el nu avea o orientare religioasă sau politică definită.

Eric a declarat că Stephen obişnuia să se mute destul de des şi că ultima sa adresă era cea din Mesquite, Nevada. Legătura dintre cei doi fraţi nu a fost niciodată una excelentă şi nu obişnuiau să vorbească des, nici măcar la telefon.

ISIS a revendicat atacul, dar trebuie să aducă argumente care să dovedească acest lucru. Poliţiştii încă încearcă să determine dacă Stephen a fost radicalizat de către terorişti şi caută indicii. Şeriful oraşului Las Vegas a menţionat că Stephen era genul de om singuratic, retras şi că poliţia nu a reuşit să atribuie un motiv gestului pe care l-a comis acesta.

Mai multe