Nouă persoane au fost arestate după decapitarea profesorului francez. Legătura pe care o au cu ucigașul

18 octombrie 2020 21:18   Actualitate
Ultima actualizare:

Uciderea profesorului Samuel Paty, de 47 de ani, prin decapitare, a îngrozit lumea întreagă. Crima înfiorătoare, care a avut loc vineri, într-o suburbie din nordul Parisului, a dus la arestarea a 9 persoane.

Paty a fost decapitat de islamistul Aboulakh Anzorov (18 ani), care avea origini cecene și legături cu rețeaua teroristă Stat Islamic (ISIS). Teroristul l-ar fi ucis pe Paty pentru că a arătat în clasă caricaturile cu profetul Mahomed din revista ”Charlie Hebdo”. Anzorov s-ar fi informat de la elevi cine era acest profesor.

Între cele 9 persoane arestate în legătură cu crima se află, părinții, bunicii și fratele criminalului, doi părinți ai elevilor care nu au fost de acord cu faptul că profesorul a arătat caricaturile. Anzorov, care primise permis de rezidență 10 ani ca refugiat, în martie, 2020, a fost ucis de polițiști. El era înarmat cu un cuțit și un pistol airsoft.

Atacul din Paris. Comunitatea musulmană a condamnat crima

Lideri musulmani au condamnat atacul de vineri. Imamul unei moschee din Bordeaux a declarat că "e un act de barbarism" şi că aceste atacuri pun în pericol comunitatea musulmană din Franţa. "Atacă Republica, societatea, pacea şi esenţa religiei, care vorbeşte despre idea de a fi alături unul de altul", a spus Tareq Oubrou.

Mai multe