Nu au pic de pace, la cinci luni de la moartea fetei! Familia Aurei Ion a luat o decizie importantă

21 mai 2014 6:32   Actualitate
Ultima actualizare:

Familia Aurei Ion, studenta decedate la sfârşitul lunii ianuarie în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, vrea să-şi caute dreptatea în străinătate, deoarece cred că cei responsabili cu aflarea adevărului nu îşi fac datoria şi vor să muşamalizeze cazul.

Tatăl Aurei Ion, Valentin Ion, a declarat pentru ziarulring.ro, ce are de gând să facă în continuare în cazul anchetei morţii fiicei sale. Cum justiţia din ţară tergiversează ancheta, familia tinerei vrea să dea statul în judecată, cu ajutorul unor avocaţi din străinătate. În plus, bărbatul a povestit că întreaga familie nu mai rezistă din cauza întregii poveşti şi toţi i-au antidepresive.

"Suntem deja în tratative cu o casă de avocatură din Anglia cu ajutorul căreia să dăm în judecată statul român. Numai în străinătate putem afla adevărul. Vom epuiza toate căile aici, întâi, apoi mergem în afară. Dacă nu aş lua medicamentele astea de depresie, ar fi îngrozitor să vă spun ce simt. Toţi din familie luăm antidepresive, altfel nu puteam să rezistăm. Nu este uşor să îţi moară un copil de frig. Nu cred în incompetenţă, cred în rea-voinţă. Aţi văzut, când erau gata să ajungă la ei, când erau aproape, au anunţat că i-au găsit, pentru ca să se întoarcă înapoi. Le-au dat 200 de km să caute noaptea, când nu aveau nicio şansă să-i găsească şi i-au trimis de colo-colo. Este clar că cineva n-a vrut să fie găsiţi, trebuie să fii prost să nu-ţi dai seama de chestia asta".

Cum pe data de 19.05.2014, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a autorizat o eventuală autopsie a cadavrului tinerei, tatăl Aurei este de părere că legiştii vor să acopere neglijenţa unor colegi şi este de părere că o eventuală exhumare a trupului fiicei sale nu este necesară.

"Refacerea expertizei este altceva, este diferită de exhumare, se judecă totul pe baza legistului care a dat primul diagnostic şi ei se întâlnesc toţi acolo, experţii legişti. Abia după aia, în caz de neclarităţi, o să se ajungă şi la exhumare. La exhumare însă o să bage tot legişti de-ai lor, ei ţin toate frâiele în ţara asta. Ei decid diagnosticele, ei decid dacă vor să dea diagnostic că fata mea s-a îmbătat pe munte şi nimeni nu poate să spună nimic. Ce vor ei asta se întâmplă. Au terminat şi cu arestările, este clar că au căzut la pace. Şeful legiştilor, Beliş, şi Monica Pop s-au găsit să dea indicaţii de la început ce trebuie făcut. Ei au fost vârfurile de lance care au dat ideile ce trebuie să facă. Beliş a pregătit sute de legişti, vă daţi seama, e ca un tată pentru ei. Vinovaţii sunt din toate trei părţile, vinovaţi foarte cu bani şi foarte sus-puşi. Eu cred că sunt foarte multe instituţii vinovate, şi ROMATSA, şi STS, şi Ministerul Transporturilor, şi armata. Dar trebuie să cadă vinovaţi, că s-a lăsat cu deces, asta nu poate s-o şteargă cu buretele. Oricum, mergem în străinătate, mergem mai departe. În ţara noastră nu avem nicio şansă să găsim dreptatea. În orice există o vină, mai mică, mai mare, dar Iovan şi-a făcut datoria, i-a adus pe pământ. Noi luăm în considerare vina cea mai mare. Eu cred că nu s-a vrut să fie găsiţi. Să nu-mi spuneţi mie despre incompetenţă, că eu nu am puterea să cred în incompetenţă. Eu consider că nu au vrut să-i găsească. Totul a pornit de la războiul dintre palate, aveau nevoie de victime pentru treaba asta. Nu-mi dau seama nici eu. A contat pentru cineva", a completat Valentin Ion.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

Familia Aurei Ion s-a constituit parte civilă în dosar, nestabilind deocamdată suma pe care o va solicita ca daune morale.

În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore.

Aura Ion va fi deshumată! Procurorii au dispus o nouă expertiză medico-legală

« Exhumarea Aurei Ion ar fi singura care ar putea lămuri lucrurile». Cine face această propunere

Mesaj sfâşietor. Aura Ion ar fi împlinit 24 de ani

Mai multe