Nu vă vine să credeţi ce delicatese de Paşte se pregătesc în Nicaragua
24 martie 2013 16:20
Actualitate
Ultima actualizare:
O specialitate foarte apreciată pe mesele de sărbătoare este Pinolul de iguană, pe bază de porumb, legume, carne şi ouă din această reptilă. „Este foarte gustos", spune Manuel Zamora, care a cumpărat iguane de la Piaţa Orientală, o piaţă populară din nordul capitalei, Managua. „Îmi place gustul iguanei, ouăle ei sunt foarte bune", întăreşete Pedro Espinoza, care trăieşte în Costa Rica.
Pentru creşterea viriltăţii şi hrănirea creierului restaurantele locale propun supă afrodisacă „Levanta Muerto", care „trezeşte morţii". Aceasta este preparată din carne de garrobo, o reptilă care seamănă cu iguana.
Şi carnea de tatu e consumată, în ciuda avertismentelor experţilor că ar putea să fie purtătoarea unei bacterii de lepră.