Nuno Claro, portarul care recită din Biblie

19 iulie 2010 17:36   Actualitate
Ultima actualizare:

Nuno Claro, este un fotbalist atipic. Portughezului nu-i place să iasă în faţă, este extrem de retras, iar viaţa sa particulară o ţine pe cât posibil departe de ochii curioşilor. Fotbalistul crede cu tărie în Dumnezeu şi spune că tot ceea ce face face cu ajutorul Celui de Sus.

A fost la un pas să se despartă de CFR Cluj în această vară, însă în cele din urmă a rămas la echipă. A apărat în Supercupa cu Unirea Urziceni trei penaltiuri şi a devenit, din portarul la care se putea renunţa uşor, eroul campioanei.

După meciul de duminică, Nuno Claro, fotbalistul care practic a adus al treilea trofeul pentru echipa din Gruia într-un singur sezon, a sărbătorit în stilul său. Adică foarte puţin alături de coechipieri, apoi s-a retras.

"Nu e genul lui să chefuiască, să piardă ore prin baruri şi cluburi, are alte priorităţi în viaţă", a povestit un apropiat al golkeaperului portughez. În vârstă de 33 ani, lusitanul este un tip extrem de religios.

Se roagă în fiecare zi şi înaintea tuturor meciurilor. Pentru a simţi că are ajutorul Divinităţii şi că este mereu protejat, Nuno Claro şi-a făcut două tatuaje mari pe braţe, cu semne religioase. Pe mâna stângă, portughezul are imprimat chipul lui Iisus Hristos, iar pe braţul drept are un desen cu un lanţ şi o cruce imensă.

"Nuno spune mereu că tot ceea ce face, face numai cu ajutorul Celui de Sus. Poate părea puţin ciudat, dar el chiar este extrem de credincios. Ştie pasaje biblice, diferite rugăciuni...", ni s-a mai confesat prietenul jucătorului campioanei din Gruia.

Nu este pentru prima dată când portarul lusitan contribuie decisiv la cucerirea unui trofeu. S-a întâmplat şi în finala Cupei României, atunci când i-a apărat un penalty lui Milisavlevic şi CFR-ul şi-a adjudecat trofeul. Lusitanul mai are contract cu formaţia patronată de Arpad Paszkany până în vara lui 2011.

Din martie 2009, Nuno Claro a devenit tată. Iubita sa i-a dăruit un băieţel, pe care cei doi l-au botezat Rafael. Deşi fiul său este încă foarte micuţ, fotbalistul din Gruia s-a orientat deja în ceea ce priveşte viitorul moştenitorului său.

"O să-l las pe Nuno Rafael să-şi aleagă meseria. Nu i-aş sugera să facă fotbal, dar nici nu o să-l împiedic să practice acest sport dacă el asta îşi va dori. Oricum, mă voi ruga de el să nu stea în poartă", a mărturisit acesta.

A câştigat 7 trofee în 3 ani

Liga 1 – 2 titluri (2007-2008, 2009-2010)

Cupa României: 3 – trofee  (2007-2008, 2008-2009, 2009-2010)

Supercupa României: 2 – trofee (2009, 2010)

Nuno Claro şi Tony, fericiţi după  ultimul titlu de campioni

Şi Stăncioiu este religios

Nuno Claro nu este singurul fotbalist de la CFR Cluj care crede cu tărie în Dumnezeu. Întâmplător sau nu, şi celălalt portar al echipei din Gruia, Edi Stăncioiu este la fel de religios.

Fostul golkeaper al Sportului Studenţesc recită pasaje din Biblie şi nu se sfieşte să le vorbească apropiaţilor despre învăţăturile lui Iisus Hristos.

Mai multe