Nurofenul i-a distrus viața unui băiețel. Uite cum arată!

6 ianuarie 2015 10:44   Actualitate
Ultima actualizare:

Un adolescent din Marea Britanie a fost la un pas să-și piardă viața, după ce mama lui i-a dat o singură doză de Nurofen, pentru o infecție virală.

Calvin Lock, în vârstă de 13 ani, s-a îmbolnăvit în 2012. Diagnosticat cu "roșu în gât", medicul i-a prescris Nurofen lichid cu gust de căpșune.

A fost deajuns o singură doză pentru ca băiatul să dezvolte o reacție alergică extremă și să se umple de bube pe tot corpul. Medicii care l-au văzut au crezut că are varicelă și i-au administrat antibiotic.

Însă, a doua zi, Calvin s-a umflat și nu a mai putut să meargă, să vadă, să vorbească sau să respire. În plus, i-au căzut unghiile și părul. Starea lui de sănătate s-a deteriorate foarte repede, așa că a fost menținut în viață cu ajutorul aparatelor. De-abia atunci i s-a pus diagnosticul correct: necroză epidermică toxică. Din cauza bubelor care s-au spart și s-au infectat, chirurgii au fost nevoiți să-I îndepărteze 65% din piele.

Deși au trecut doi ani de la nefericitul eveniment, adolescentul britanic a rămas cu sechele pentru toată viața. Acum, el riscă să orbească din cauza acestei boli autoimmune.

Mai multe