O femeie a salvat trei oameni, săpând cu mâinile prin 6 metri de zăpadă!

23 februarie 2010 18:08   Actualitate
Ultima actualizare:

O femeie la volan a cărei maşină a fost lovită de o avalanşă, a reuşit să iasă la suprafaţă săpând prin zăpadă cu propriile mâini şi salvând trei pasageri.

Drama s-a întâmplat vineri seară, 19 februarie, în momentul în care Golf-ul femeii a fost lovit din plin de o cantitate masivă de zăpadă şi gheaţă, în sud-estul Franţei.

Toţi cei 4 pasageri, inclusiv un englez de 36 de ani pe nume Roy, se întorceau de la ski şi au ignorat avertizările meteo - şi anume de a nu pleca spre casă pe furtună.

Astfel, exact în momentul în care au ajuns într-o zonă unde traficul era închis din cauza pericolului de avalanşe, s-a petrecut dezastrul.

"Toţi au fost luaţi prin surprindere de zăpada abundentă şi credeau că o să moară", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei, care a mai adăugat că maşina a fost acoperită de aproximativ şase metri de zăpadă.

"Cei trei pasageri bărbaţi nu puteau să se mişte, dar femeia avea un pic de spaţiu şi a reuşit să spargă geamul înainte să se apuce să sape. Ea şi-a făcut loc prin zăpadă cu mâinile şi i-au trebuit aproape 2 ore jumătate până să ajungă la suprafaţa.A fost un miracol! În momentul în care a scăpat, femeia a fugit la un sătuc aflat la 4 kilometri depărtare, unde a anunţat echipajele de salvare. Când ne-am întors la locul avalanşei, tunelul ei ne-a arătat exact unde se afla maşina.

Pasagerii erau şocaţi, dar înafară de asta nu aveau decât nişte vânătai şi răni uşoare de la geamul spart".

Avalanşa a fost înregistrată în jurul orei şase seara şi toată lumea a fost salvată până la ora 22.00 pm.

Purtătorul de cuvânt a spus că pe femeie o cheamă Anne şi are 38 de ani, iar ceilalţi doi pasageri (Olivier, 34 şi Pierre, 37), inclusiv ea, erau francezi.

Mai multe