O femeie însărcinată, ucisă pentru că era musulmană

26 octombrie 2009 19:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Bărbatul este cercetat pentru înjughierea farmacistei Marwa El-Sherbini, în vârstă de 33 de ani, de 18 ori în faţa fiului ei în vârstă de numai trei ani, în timpul audierii unui caz de calomnie, în luna iulie., scrie Adevărul.

A vrut să-i anihileze, a declarat avocatul acuzării, Frank Heinrich.

Avocatul a explicat instanţei judecătoreşti că acuzatul a înjunghiat-o pe femeie dintr-un sentiment de ură manifestat faţă non-europeni şi musulmani, raportează AFP, citată de CNN.

Totul a început în august 2008, când, aflată pe un teren de joacă public, Sherbini l-a rugat pe bărbat să îl mute pe nepotul său dintr-un leagăn pentru ca fiul ei Mustafa să-l poată folosi.

Bărbatul a insultat-o pe Sherbini, folosind apelative precum terorist sau islamic, potrivit procurorilor.

A ucis-o în tribunal

Femeia l-a acuzat pe bărbat de insultă şi abuz, invocându-l în instanţă. Astfel, ambele părţi s-au prezentat la proces pe 1 iulie, unde, la finalul mărturiei lui Sherbini, bărbatul a scos un cuţit, cu care a atacat-o.

El s-a prezentat la proces într-un hanorac cu glugă şi cu ochelari de soare la ochi, pe care judecătorul l-a rugat să şi le dea jos, potrivit AFP.

Bărbatul s-a năpustit şi asupra soţului femeii, căruia i-a aplicat trei lovituri de cuţit şi a mai atacat o persoană prezentă în sala de judecată.

Potrivit presei locale, poliţiştii au încercat să intervină în timpul incidentului, unde câteva focuri de armă au fost trase. Unul dintre glonţuri l-a nimerit chiar pe soţul victimei, care a fost transportat la spital de urgenţă. El a stat în comă timp de două zile.

Sherbini s-a mutat în Dresden în anul 2003, după ce soţul ei a primit o bursă de cercetare în domeniul ingineriei genetice la Institutul Max Planck. Când Sherbini a fost ucisă, el trebuia să-şi prezinte teza de doctorat.

Moartea femeii, însărcinată în trei luni, a stârnit furia musulmanilor din întreaga lume, dar în special a nativilor din Egipt. Mulţi au acuzat Germania că nu apără minoritatea musulmană în faţa unui nou val dominat de sentimente de ură la adresa lumii arabe.

Mai multe