O fetiţă din China s-a născut cu o coadă

9 martie 2010 13:59   Actualitate
Ultima actualizare:

O echipă de chirurgi din China s-a confruntat recent cu un caz deosebit: înlăturarea unei cozi de la o pacientă de numai patru luni.

Micuţa, botezată Hong Hong, s-a născut cu această anomalie, însă medicii din provincia Anhui au refuzat s-o extirpeze imediat, neştiind dacă bebeluşul va rezista operaţiei. Au preferat să aştepte şi să observe evoluţia excrescenţei.

"Am vrut să i-o tai în momentul în care s-a născut, dar doctorii au sugerat să mai aşteptăm", a mărturisit şocat tatăl fetiţei, Hou.

Din nefericire, coada chinezoaicei şi-a dublat dimensiunile în doar patru luni, ajungând la aproximativ 12 centimetri, aşa că medicii au decis s-o înlăture. Radiografiile au dezvăluit faptul că apendicele era conectat la un lipom, o tumoră benignă de ţesut adipos, aflat la baza coloanei vertebrale.

"Este un caz foarte rar, şansele de a întâlni aşa ceva sunt de 1 la 1.000.000", a declarat Sun Jun, medic la spitalul pentru copii din Anhui.

Intervenţia chirurgicală a decurs conform planului, însă este încă devreme pentru medici să se pronunţe asupra unui tratament post-operatoriu.

Pe aceeaşi temă:

Femeia-Drac a împlinit 101 ani!

Un copil din India trăieşte cu fratele mort pe piept

El este «Copilul-roşu»

Un băieţel cu solzi uimeşte medicii din China

Suferă de o boală rară care o transformă în pisică

Omul-copac «încolţeşte» iar

Omul fără faţă nu vrea să se opereze - VIDEO

Omul Coral a scăpat de carapace după 25 de ani

Incredibil! Inima lui bate în afara trupului

Mai multe