O grefieră de la Tribunalul Bucureşti susţine că e fiica nelegitimă a lui Adrian Păunescu

11 noiembrie 2010 7:35   Actualitate
Ultima actualizare:

A început bătălia pe moştenirea lui Adrian Păunescu! La trei zile de la înmormântarea poetului, o bucureşteancă a deschis un proces de stabilire a paternităţii la Judecătoria Sectorului 1 în care sunt chemaţi în instanţă atât soţia poetului, cât şi cei trei copii recunoscuţi ai acestuia.

Reclamanta este Andreea-Mihaela Bîrlea, grefieră la Secţia a 2-a Penală a Tribunalului Bucureşti, iar procesul a fost înregistrat ieri. Contactată de reporterii „Adevărul de Seară", Andreea-Mihaela Bîrlea a confirmat existenţa procesului, însă a menţionat că nu doreşte momentan să facă niciun comentariu.

Poetul Adrian Păunescu nu a lăsat niciun testament!

În acest proces sunt citaţi ca pârâţi toţi cei trei copii legimiti ai poetului Adrian Păunescu, dar şi văduva acestuia, Carmen Păunescu. Primul termen a fost stabilit pentru data de 23 martie 2011.

Povestea copilelor nelegitime ale poetului

Prima soţie a poetului, Constanţa Buzea, scria anul trecut că Adrian Păunescu ar fi avut două fetiţe gemene dintr-o relaţie pasageră cu o femeie, fete pe care nu le-a recunoscut niciodată.

„Câteva luni după naşterea Ioanei (n.r. prima fiică a cuplului Adrian Păunescu- Constanţa Buzea), stând noi de vorbă, încercam să-l asigur că următorul nostru prunc o să fie băiatul pe care şi-l doreşte.

Dar îi scapă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naşte numai fete. Cum aşa?! Şi, fără să-i pese de efect, mi se spovedeşte cu orgoliu că este tată şi la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, femeie măritată, i-ar fi născut gemene", a scris Constanţa Buzea.

Mai departe, scriitoarea a povestit cum a întâlnit-o pe mama fetiţelor.

„Îmi deschide o blondă nisipie care mă pilotează în tăcere către un pătuţ dublu cu grilaj, în care copilele îşi zbăteau bucuroase mânuţele şi genunchii, între păpuşi şi sumedenie de jucării într-un aranjament ostentativ.

Este mai scundă decât mine, transpiră cuprinsă de un tremur abia perceptibil. Nu spune mare lucru, instruită probabil de el la telefon. Fetele - copii identice ale Ioanei mele.

Eu năşteam în iunie, ea în septembrie. Adrian reuşise performanţa de a trăi liniştit, pendulând fără istov între două femei însărcinate, una mai naivă decât alta, nevasta şi amanta, alăptându-i pruncii dolofani".

Este de-o seamă cu Ioana Păunescu

Şi Adrian Păunescu a confirmat, într-un interviu pentru revista „Tango", existenţa unui copil din flori, a cărui situaţie legală nu a elucidat-o, însă, niciodată, din cauza mamei fetiţei. „N-am elucidat-o pentu că fiinţa despre care e vorba a încercat un şantaj pe care nu-l suport, poate să vină şi de la puterile atomice. Şi anume, a încercat să intre şi ea la pachet, în eventuala recuperare a acelui copil. Aşa s-au întrerupt discuţiile", spunea Păunescu.

Dacă judecăm în funcţie de criteriul vârstă, Andreea-Mihaela Bîrlea ar putea fi una dintre cele două gemene, întrucât are aproximativ aceeaşi vârstă cu a Ioanei Păunescu, respectiv 42 de ani. Întrebată de reporteri dacă ea este acea fiică, grefiera s-a limitat să spună că va dovedi tot ce are de dovedit în faţa instanţei.

Mai multe