O mie de români l-au condus pe Dinică la locul de odihnă

13 noiembrie 2009 18:52   Actualitate
Ultima actualizare:

Au venit de la primele ore ale zilei şi au ocupat locuri pe acoperişurile cavourilor pentru a-l vedea pentru ultima oară. Peste 1.000 de oameni au luat cu asalt, ieri ,cimitirul Bellu pentru a asista la înmormântarea actorului Gheorghe Dinică.

La ora 14.30, maşina care a adus coşciugul a intrat pe poarta cimitirului. Portretul marelui actor a fost purtat până la mormânt de un militar din Detaşamentul de Gardă.

Vezi aici GALERIE FOTO de la eveniment şi cine a venit să-şi ia rămas bun de la maestru.

Lângă el, o fată ducea un coş simbolic cu pomană: o colivă, o sticlă de vin roşu Dealurile Huşilor, o sticlă de ulei. Înconjurat de sute de oameni, flancat de jandarmi şi soldaţi, cortegiul funerar a străbătut cu greu drumul până la Aleea Artiştilor unde a fost înmormântat actorul.

Vezi aici imagini memorabile cu Gheorghe Dinică.

La vederea sicriului isteria s-a declanşat între oameni veniţi să-l vadă. Au călcat mormintele în picioare, s-au urcat pe cruci şi cavouri. Nimic nu a rezistat. Totul a fost călcat în picioare de mulţime.

Ascultă aici replici memorabile ale actorului Gheorghe Dinică.

Reprezentanţii cimitirului ne-au declarat că sicriul este cel mai mare adus vreodată la Bellu. „Coşciugul a costat 70 de milioane de lei", ne-au declarat reprezentanţii firmei de pompe funebre.

Mai citeşte:

Citeşte şi:

Nu rata scrisoarea lui Stanca:

Dragă Gheorghe Dinică,

Mai multe