O nouă descoperire, la cinci luni de la prăbuşirea zborului MH17

12 noiembrie 2014 8:28   Actualitate
Ultima actualizare:

O echipă de experţi olandezi a făcut o nouă descoperire marţi la locul prăbuşirii zborului MH17: ei au găsit noi fragmente umane, conform Agerpres.

Dezvăluirea a fost făcută de şeful echipei, Pieter-Jaap Aalbersberg, care a mai precizat că fragmentele au fost găsite în locul în care după căderea avionului a izbucnit un incendiu. 

El nu a specificat însă rămăşitele căror pasageri au fost descoperite, dar a spus că localnicii au predat misiunii sale documentele de identitate a două persoane. 

Strângerea fragmentelor avionului Malaysia Airlines au fost amânate pe 6 noiembrie, după ce olandezii au găsit noi rămăşite umane la locul tragediei. Acestea au fost trimise la Harkov, apoi în Olanda. 

Purtătorul de cuvânt al misiunii de monitorizare a OSCE în estul Ucrainei, Michael Bochurkiv, a declarat că experții vor continua să adune fragmente ale aparatului de zbor în zilele următoare, fără să indice însă o dată precisă. Referitor la trupurile pasagerilor care s-ar mai putea afla la locul prăbușirii avionului malaezian, el a admis că nu toate rămășițele umane vor putea fi descoperite.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă pe 17 iulie, în estul Ucrainei, în Doneţk. Aeronava ar fi fost doborâtă de o rachetă, dar în timp ce Keivul şi Occidentul susţin că vinovaţi sunt rebelii pro-ruşi, Moscova îi trage la răspundere pe ucraineni. 

Mai multe