O poveste de dragoste ca-n filme între Ion Dichiseanu şi regratata Sara Montiel: «Am iubit-o mult. Şi pasional»

10 aprilie 2013 15:04   Actualitate
Ultima actualizare:

Ion Dichiseanu s-a iubit în secret cu marea actriţă şi cântăreaţă Sarita Montiel. Aceasta şi-a dorit chiar şi un copil cu actorul român, însă acest vis nu i s-a împlinit. Sara Montiel a murit în urmă cu două zile, în reşedinţa ei din Madrid, la vârsta de 85 de ani.

Miercuri după-amiază, actorul Ion Dichiseanu a fost invitat în platoul emisiunii Happy Hour. Acesta a povestit despre iubirea pe care i-a purtat-o Sarei Montiel şi şi-a amintit cum a început cea mai frumoasă relaţie din viaţa lui.

"Sara Montiel rămâne cea mai frumoasă pagină de dragoste din viaţa mea. Am cunoscut-o la un festival internaţional al filmului, la Beirut. Eram în delegaţie oficială. A fost dragoste la prima vedere, dar neîmpărtăşită. Diurna mea nu îmi permitea nici măcar să o invit la o cafea", şi-a început povestea Ion Dichiseanu.

Ion Dichiseanu şi Sara Montiel s-au apropiat în 67, când actriţa a venit într-un turneu în ţară

"După un an de zile, ea vine în ţară într-o serie de concerte la Sala Palatului. Atunci ea s-a dus la organizatori şi le-a spus că vrea să o prezint eu. Înainte de fiecare spectacol, eu îi ofeream un trandafir roşu, pe care ea şi-l punea în păr şi aşa cânta. După ultimul spectacol, ea m-a invitat la cină şi aşa a început totul", a continuat acesta.

Cei doi s-au iubit pe ascuns pentru că actriţa era căsătorită în acea perioadă. Din păcate, iubirea lor nu a rezistat timpului şi distanţei care îi despărţea, iar Sara Montiel şi Ion Dichiseanu nu au format un cuplu oficial, nu au ajuns soţ şi soţie, aşa cum şi-ar fi dorit.

"Am iubit-o mult. Şi pasional. Am vrut mult să merg la înmormântarea ei, dar, din păcate, mă reţin aici nişte obligaţii şi nu mă pot opune", a mărturisit Ion Dichiseanu, vizibil afectat de moartea iubitei lui.

Mai multe