Obama, fan Harry Potter şi al filmelor pentru copii

20 octombrie 2009 7:59   Actualitate
Ultima actualizare:

În cantina şcolii Veirs Mill, în Maryland, Obama a mărturisit copiilor că a vizionat filmul cu monştrii lui Max, împreună cu fiicele sale, Sasha şi Malia.

"Merită să îl vedeţi", a spus Obama, îndemnându-i pe elevi să se ducă la filmul care a reuşit să se situeze pe prima poziţie a box-office-ului american în acest week-end.

Filmul, o dramă-fantezie, este regizat de Spike Jonze şi este bazat pe cartea pentru copii "Where the Wild Things Are" de Maurice Sendack, publicată în 1963.

Pelicula a ajuns pe primul loc în box office-ul american în primul weekend de la lansare, depăşind aşteptările criticilor care au considerat-o prea întunecată şi înfricoşătoare pentru copii. Filmul spune povestea puştiului neastâmpărat Max, care după ce este pedepsit de părinţi într-o seară face să crească în camera sa o misterioasă pădure populată cu monştri exotici. Producţia peliculei a durat cinci ani.

Sfătuindu-i pe copii "să continuie să citească, citească, citească", Barack Obama şi-a dezvăluit şi afecţiunea pentru Harry Potter, magicianul cu ochelari imaginat de scriitoarea J.K. Rowling.

"Malia şi cu mine am citit toate cărţile Harry Potter. Le-am găsit foarte bune", a spus preşedintele american, stârnind încântarea copiilor.

"Este cea mai frumoasă zi de şcoală", a exclamat Maya, o elevă de opt ani.

Mai multe