Omul de 56 cm a plecat în jurul lumii

14 mai 2012 15:56   Actualitate
Ultima actualizare:

Vacanţă în jurul lumii după o viaţă de calvar.  Ciobanul Chandra Bahadur Dangi (56 cm) a ajuns la Sydney, în Australia!

Chandra Bahadur Dangi, din Nepal, are deja o mulţime de fani după ce a fost recunoscut oficial drept cel mai mic om de pe planetă. El are înălţimea de numai 56 de centimetri şi a dus o existenţă umilă până la 72 de ani, când s-a descoperit că este cel mai scund om din lume.

Micuţul Chandra a vizitat celebrul pod din Sydney

A devenit repede o celebritate, iar acum a pornit într-o călătorie pe tot globul. A lăsat acasă caprele, care i-au fost singurele tovarăşe întreaga viaţă, pentru a vedea lumea.

Depăşeşte cu puţin diploma primită

De curând, el a fost sărbătorit la Sydney, unde a fost întâmpinat cu urale la aeroport. "Dangi!" şi "E atât de drăguţ!", strigau australienii, care s-au înghesuit să-l vadă pe ciudatul vizitator îmbrăcat în straie tradiţionale nepaleze. Nepalezul a uluit întreaga comunitate ştiinţifică, fiind unul dintre puţinii pitici din lume care apucă 72 de ani.

Click! spune

Medicii care l-au consultat pe Chandra Bahadur Dangi nu au descoperit ce probleme de sănătate are. S-a născut ca un copil normal şi nu s-a putut explica prin mijloace ştiinţifice de ce nu a crescut peste înălţimea de 56 cm.

Are capul normal, însă trupul este foarte mic. Mănâncă orez şi vegetale şi carne în porţii mici.

Mai multe