Oprescu: Subvenţia la apă caldă şi căldură va fi acordată diferenţiat

7 mai 2010 16:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că aproximativ 46-48% dintre bucureşteni au nevoie de ajutor în continuare pentru plata facturilor la apă caldă şi căldură.

"Sunt oameni care nu au nicio vină, au bani şi pot să-şi plătească gigacaloria la nivelul a 300 lei. Subvenţia la apă caldă şi căldură va fi acordată diferenţiat, având grijă în primul rând de copii şi bătrâni", a subliniat Oprescu, conform Agerpres.

El a arătat că în prezent toţi bucureştenii plătesc 119 lei pentru o gigacalorie. "Ca să fiu mai exact, restul de bani de la 119 la 300 lei este suportat de primărie. Oamenii cu venituri mai mari şi firmele care îşi au sediul în bloc (aproximativ 1.500) îşi vor plăti în totalitate facturile", a explicat Oprescu.Biletele RATB se scumpesc «nesemnificativ»

Primarul general al Capitalei a declarat, vineri, că, în eventualitatea în care preţul biletelor la transportul în comun va creşte, majorarea va fi nesemnificativă.

"Dacă se va întâmpla acest lucru, va fi la minim minimorum. În orice caz, nu-i va afecta pe cei mulţi", a precizat Oprescu.

Mai multe