Lavinia Petrea e începătoare în ale gătitului
Lavinia Petrea, prezentatoarea ştirilor dimineţii de la Pro TV, a început să prindă gustul gătitului odată cu MasterChef.
Acolo a înţeles că gătitul nu înseamnă neapărat să respecţi cu stricteţe o reţetă ca să iasă comestibil ce faci, ci mai degrabă să îndrăzneşti să dai frâu liber imaginaţiei, să faci combinaţii surprinzătoare, să te joci, să te distrezi.
„Dacă nu găteşti cu drag, cu plăcere, mai bine nu o mai faci. Eu nu intru în bucătărie în fiecare zi, dar de câteva ori pe săptămână tot pregătesc cina pentru mine şi iubitul meu", spune Lavinia. În ceea ce priveşte preferinţele culinare, nu e o pofticioasă, decât la cartofi prăjiţi. Nici după dulciuri nu se dă în vânt, iar ăsta e norocul ei, pentru că, în rest, nu poate spune că stă nemâncată şi ţine diete.
Îi place să experimenteze în bucătărie
„Eu am avut probleme cu greutatea când eram mai mică. Eram mai... pufoasă şi încercam fel de fel de diete: disociată, cu supă de varză. Aveau efect doar pe moment, însă apoi puneam la loc cele câteva kilograme pierdute. Acum am încercat să am o dietă echilibrată şi sănătoasă în fiecare zi. Nu mănânc prăjeli, mâncăruri grele, grase, nu fac excese. Păcatul meu cel mare - cartofii. Îmi plac prăjiţi, la cuptor sau piure, nu pot să nu gust măcar, dacă îi am în faţă", povesteşte prezentatoarea tv.
Pentru că serviciul ei începe înainte de cântatul cocoşilor, Lavinia apărând la pupitrul ştirilor de la ora 7.00 dimineaţa, s-a obişnuit să ia micul dejun foarte devreme.
„Înainte beam doar o cafea cu lapte. Acum trebuie să mănânc bine, pentru că organismul are nevoie de energie. Aşa că mănânc ou fiert cu o felie de pâine prăjită sau cereale cu lapte şi o cafea. Apoi, pe la 11.00 mai mănânc fructe, un iaurt ori o salată".