VIDEO Secretul cumplit al căsniciei lui Ion Dolănescu cu Maria Ciobanu! Imagini inedite de la nunta lor! Află cine le-a cântat!
Ion Dolănescu și Maria Ciobanu au ascuns un secret teribil. Cei doi îndrăgiți artiști de muzică populară s-au cununat religios în condiţiile în care erau căsătoriţi cu altcineva, iar la nunta lor a cântat Maria Lătărețu.
Ion Dolănescu și Maria Ciobanu au alcătuit un cuplu pe scenă, dar și în viața personală. Povestea lor de dragoste a fost una cu năbădăi, iar lumea mondenă din acea perioadă, cea a anilor 70, a comentat mult relația lor. Poate și pentru faptul că atunci când s-au cununat religios, fiecare dintre ei era căsătorit cu altcineva. Cu alte cuvinte, în perioada în care Dolănescu a făcut nuntă mare cu interpreta de muzică populară, el era căsătorit cu Iustina Băluțeanu, iar Maria Ciobanu cu Florea Burnea. La nunta lor de pomină a cântat o altă mare interpretă de folclor, la fel de îndrăgită, Maria Lătărețu. Iată câteva imagini de la nunta lor!
Ion Dolănescu s-a căsătorit cu Iustina Băluțeanu în 1966, în ciuda diferenței mari de vârstă, de 20 de ani. „Am făcut cântece de nuntă în perioada când eram însurat cu ea. Era o femeie deşteaptă, fată de preot", povestea Ion Dolănescu în cartea sa tobiografică. Cu Maria Ciobanu s-a iubit patru ani. Cei doi au împreună un fiu, Ionuț Dolănescu. Regretatul artist mai are un fiu, Dragoș Carlos, a cărui mamă este o Margarita Valenciano din Costa Rica, cu care s-a iubit în tinerețe.
"M-am însurat cu Iustina Băluţeanu prin 1966 şi am stat până aproape de anii '70, când am făcut nunta aia de pomină cu Maria Ciobanu, dar fără divorţ, nici eu, nici ea. Eu însurat, ea măritată. Aşa a fost să fie, aşa a fost soarta... În 1971 am făcut o nuntă cu Maria ca-n poveşti şi am găsit un preot care să ne binecuvânteze, deşi starea civilă nu era în ordine. Nunta a fost ca-n poveşti, unicat în ţară. În cele din urmă, în 1972, s-a născut Ionuţ. Nu ne-am înţeles", a mai spus artistul.
Ion Dolănescu s-a stins din viață pe 19 martie 2009, în urma unui stop cardio- respirator. Originar din satul Perşinari, judeţul Damboviţa, Dolănescu a avut o discografie semnificativă, cu numeroase înregistrări la radio şi televiziune şi cu foarte multe spectacole. Primele cântece pe care le-a înregistrat la radio sunt "Măi Lenuţo, trecui dealul" şi "De-ar fi mândra fată bună". A înregistrat peste 50 de albume, dintre care "M-am născut lângã Carpaţi", "Cântece şi balade din ţara novicilor", "Romanţe şi cântece de petrecere" şi "Hăulite".