Au pornit spre Lună! Chinezii vor să facă Luna MADE IN CHINA!

2 decembrie 2013 11:33   Actualitate
Ultima actualizare:

Misiunea va aseliniza în emisfera nordică a satelitului nostru natural, la mijlocul lunii decembrie. Aceasta este cea de-a traia misiune cu rover care va ajunge pe Lună, însă China trimite cel mai performant rover lunar de până acum, printre instrumentele acestuia numărându-se un radar specializat care va măsura suprafața și scoarța lunară.

Cu o greutate de 120 de kg, Șobolanul de Jad poate urca pante de până la 30 de grade și dezvoltă o viteză de deplasare de 200 de metri pe oră, potrivit creatorilor săi de la Institutul de Cercetări în Inginerie a Sistemelor Aerospațiale din Shanghai. Numele roverului a fost ales printr-un vot online la care au participat peste 3,4 milioane de chinezi și rezultă dintr-o legendă antică chinezească despre un șobolan care trăiește pe Lună ca animal de companie al zeiței selenare Chang’e.

Săptămâna trecută, unul dintre cercetătorii implicați în misiune, prof. Ouyang Ziyuan a declarat că în cadrul acesteai se vor teste tehnologii prototip și se va face cercetare științifică pe Lună: „Scopul nostru principal este acela de a face propriile cercetări pe Lună și în sistemul solar.”

Află mai multe despre planurile chinezilor de a cuceri Luna și vezi ce mai vor să facă chinezii în spațiu!

Mai multe