Scandal la «Vocea României»: «Horia Brenciu este pervers şi arogant»

3 decembrie 2013 16:53   Actualitate
Ultima actualizare:

Ediţia din acest sezon a concursului “Vocea României” a marcat o premieră. Pentru prima dată, un concurent s-a luat în beţe cu un jurat. E vorba de Aurel Niamţu, care, duminică, a părăsit competiţia, plin de resentimente. Niamţu şi-a vărsat năduful pe Horia Brenciu, despre care spune că este un pervers arogant.

Cel mai vârstnic concurent de la „Vocea României", Aurel Niamţu (64 de ani), a fost eliminat din competiţie duminică seară, în prima gală live. Concurentul, care la preselecţii a impresionat-o până la lacrimi pe Loredana prin modul în care a interpretat cântecul "Blestem", al Mariei Tănase, nu se aştepta să plece din concurs.

Aurel Niamţu crede că Brenciu i-a pus beţe în roate

Dezamăgit de acest eşec, Aurel Niamţu a găsit şi vinovatul. Este vorba de Horia Brenciu, care, culmea, nu i-a fost profesor, cea care l-a călăuzit în competiţie fiind Loredana. Cântăreţul crede că Brenciu nu l-a plăcut încă de la început şi că i-a pus beţe în roate, având grijă să-l taxeze cu rea intenţie la fiecare apariţie. Mai mult, Niamţu consideră că a căzut victimă unui război pe care juratul de la "Vocea României" l-ar avea cu colega lui, Loredana.

„Cred că totul a plecat de la faptul că i-am dat mereu replica lui Brenciu. El a spus că eu cânt romanţe, iar eu i-am răspuns că e greu să cânţi romanţe. După asta, când am venit la ultima etapă, am simţit că ceva e în neregulă. Orice întrebam, mi se răspundea în doi peri. Era ceva ciudat. El are un clinci cu Loredana, care i-a luat de sub nas Sala Palatului şi Brenciu nu a mai putut să-şi organizeze aici concertul. Clinciul dintre ei s-a răsfrânt asupra mea", ne-a spus Aurel Niamţu, care crede că a fost un concurent de temut, motiv pentru care a şi dispărut din concurs.

„Eu eram un ghimpe. E greu să cânţi Maria Tănase. Brenciu, în afară de poantele cu Moga, ce ştie să facă? Este de o perversitate şi de o aroganţă care te înspăimântă", ne-a mai spus fostul concurent, care a părăsit competiţia cu un gust amar.

Aurel Niamțu a făcut parte din echipa Loredanei. La cei 64 de ani, a fost cel mai în vârstă concurent. Aurel Niamțu e un artist liber profesionist, momentan fără job.

"Vocea mea a fost descoperită atunci când lucram ca ospătar într-un restaurant cu renume la vremea respectivă de realizatorul de emisiunii radio-tv Dumitru Moroşanu", a povestit el pentru Pro TV. Vasluianul a cântat în concerte cu Ion Dichiseanu, Stela Popescu, Ştefan Bănică, Dan Spătaru, Aurelian Andreescu, Angela Similea, Formația Savoy etc.

"Am venit la «Vocea României» şi pentru că am o vârstă înaintată şi am fost lăsat deoparte de mulţi prieteni şi apropiaţi din zona muzicii uşoare românesti, iar acum, prin «Vocea României», am ocazia de a arăta publicului experienţa şi calitatea vocală", a explicat el.

Mai în glumă, mai în serios, Horia Brenciu pare că are ceva de împărțit și cu Marius Moga. De fiecare dată, cei doi schimbă replici acide. Culmea e că și Marius Moga, la fel ca Aurel Niamțu, l-a făcut pe Brenciu arogant.

"Eşti arogant, Brenciu! Am făcut o piesă special pentru tine şi nici măcar nu ai vrut să o asculţi. Te-am chemat la maşină ca să asculţi instrumentalul şi n-ai vrut", a spus Moga.

"Ai câştigat al doilea sezon cu Julie şi n-o văd nicăieri, nici pe radio, nici pe tv, mă băiatule! Îmi pare rău să zic, dar degeaba câştigi dacă nu ai ce să le oferi după aia", i-a mai spus Marius lui Horia Brenciu.

Replica acestuia din urmă nu a întârziat. „Oricâte premii de creaţie ar lua Moga, tot Brenciu e cel mai bun. Tu vorbeşti de radio de parcă tu le dai la fiecare câte un radio. Mai bine ţi-ai deschide un magazin de electrocasnice", a spus şi Horia.

FOTO Horia Brenciu a turbat la «Vocea României»: a aruncat în platou cu apă sfinţită şi a chemat exorciştii

Loredana şi Brenciu, făcuţi praf: «Sunt cu mult sub limita oricărui simţ estetic»

Brenciu şi Moga, ceartă în faţa a 3,3 milioane de români

Mai multe